37e Kersttocht, Sint Niklaas op zondag 12 december

Home/37e Kersttocht, Sint Niklaas op zondag 12 december

37e Kersttocht, Sint Niklaas op zondag 12 december

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12/12/2021
06:30 - 14:30

Locatie
Tuinbouwschool, Sint-Niklaas

Categorie


Onze laatste inrichting van 2021 heeft plaats op zondag 12 december. U kan dan voor de 37e keer al deelnemen aan onze Kersttocht deze keer in Sint Niklaas. We starten in  de Tuinbouwschool, Weverstraat 23, te 9100 Sint Niklaas.

Er is een vrije keuze om te starten tussen 7.30 uur en 15 uur.

Bij het betreden van de inkom (lokaal voor de eigenlijke zaal) wordt iedereen gecontroleerd op de aanwezigheid van een geldige QR-code gelinkt aan het covid-certificaat.
Personen die niet in orde zijn, wordt de toegang tot de zaal ontzegd.

Hoe aanvragen?

Een COVID-certificaat

 • is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel((opent in nieuw venster))mijngezondheid.be((opent in nieuw venster)) of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heeft u ofwel uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
  Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakijke).

 • voor vaccinatie kunt u op vraag per post toegestuurd krijgen. U moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Contacteer hiervoor de Helpdesk van de regio waar u gevaccineerd werd en houd uw rijksregisternummer of bisnummer bij de hand:
  • Vlaanderen: 078 78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar uw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
  • Brussel: 02 214 19 19 (9u tot 17u30 op weekdagen en van 10-17u30 in het weekend)
  • Duitstalige Gemeenschap: 0800 23 032 (9u tot 17u op weekdagen)
  • Franse Gemeenschap (Wallonië): 071 31 34 93 (9u tot 19u van maandag tot zaterdag)

 

Er is keuze uit verschillende afstanden : 3, 6, 10, 17, 20 en 26 km,

de kleinste afstand is geschikt voor rolstoelen en buggy’s.

Alle afstanden vertrekken vanuit de Tuinbouwschool.

De 3 km. (2.7 km werkelijk) 50% onverhard.
We vertrekken richting de Hoge Kouterstraat, om via het voetbalveld terug te keren naar de Weverstraat, die we blijven volgen tot aan de startzaal.

De 6 km. (6,3 km werkelijk) 38% onverhard.
We vertrekken zoals de 3 km richting van de Hoge Bokstraat, maar gaan linksaf naar de N70, die we oversteken. Via een zijpadje blijven we de N70 even volgen, tot aan de Bookmolenstraat. Aan de Arkestraat, gaan we rechtsaf, ietwat verder steken we de N70 over. We blijven de Arkestraat volgen. Via de Herkstraat komen we in de Eethoekstraat, via de Kuilstraat komen we in de Weverstraat, die we blijven volgen tot aan de Startzaal.

De 10 km. (9 km werkelijk) 41% onverhard.

Dat is een combinatie van de 3 en de 6 km.

De 17 km. (16,9 km werkelijk) 33% onverhard.

We vertrekken in dezelfde richting als de 6 km en steken de N70 over. In plaats van af te buigen naar links, gaan we rechtdoor. Via een parallelweg blijven we de N41 volgen tot aan de spoorweg, dewelke we oversteken. Via een lang pad komen we aan in de Gentstraat, deze steken we over en gaan via hetzelfde pad verder tot aan de Groenstraat. Deze blijven we volgen en net voor de Colliestraat, slaan we rechtsaf een pad in, dat we blijven volgen tot aan  de Eikenlaan. Als we het pad uitkomen, staan we recht voor een passieve villa. Zie foto.  In de Eikenlaan gaan we linksaf. Iet verder slaan we de Gouden leeuwstraat in. En via de Kouterstraat en de Sinaaiwegel komen we aan in de rustpost, Zaal Toon.

Na de rust gaan we via de Stationswegel, tot aan de Koutermolenstraat. Via de Vijverstraat, gaan we door het hof van Belsele. We gaan onder de N70, via de Populierenwijk en Waterschoot naar de Bergstraat. Via de Eekhoutstraat en Kuil gaan we naar de Weverstraat, daar is ook de startzaal.

De 20 km. (19,6 km werkelijk) 81% onverhard.

Dat is een combinatie van de 3 en 17 km.

De 26 km. (26,1 km werkelijk) 35% onverhard.

Dat is de 20 km, met een extra lus in Zaal Toon.
Extra lus: na de rust gaan we via de wijk en een veldwegel naar de Kernemelkstraat. Die blijven we volgen, tot de Hulstbaan Via het Wijnveld, gaan we naar de Belselewegel die we volgen tot we op het parcours van de 20 komen en gaan zo verder naar de rustpost Zaal Toon.

 

 

 

 

 

 

Hieronder vinden jullie de QR-code van elke afstand, door deze in te scannen is het mogelijk om de kaart af te drukken.

 

 

 

Met medewerking van :

 

Leave A Comment