De Reynaertstappers, even voorstellen

In onze stad Sint-Niklaas met zijn 73.000 inwoners is het normaal dat in de sportmiddens ook aan wandelsport wordt gedaan. De Reynaertstappers voorstellen is voor velen een open deur intrappen. Wij zijn momenteel aan ons 34e werkjaar en zijn in 2018 gestart met om en bij de 520 leden.

Als club organiseerden wij elk jaar 5 wandeltochten.

Details hiervan zijn te vinden verder op onze website, in “Walking in Belgium” of via de website van Wandelsport Vlaanderen VZW.

Gemiddeld komen er 1500 tot 2000 wandelaars onze eigen tochten bezoeken.

Week in week uit zijn wij  met een 150 tot 200  Reynaertstappers op pad. Wij gaan over gans het land: de kust, onze eigen Vlaamse provincies, Limburg, Wallonië en het Duitstalig gebied. Met de auto is dit niet altijd voor iedereen mogelijk, vandaar organiseren wij voor onze leden +/- 8 busuitstappen.

We beperken ons niet tot België alleen, want in samenwerking met verschillende reisagentschappen, organiseert iemand van het bestuur  jaarlijks een winter- én een zomer -wandelvakantie in Europa aan zeer democratische gezinsprijzen.

Wat er bij ons te doen is, staat in ons tweemaandelijks clubblad. Verder wordt er voor iedere speciale gelegenheid een aparte brochure gemaakt.

 

VANWAAR DE NAAM “REYNAERTSTAPPERS”?

We gaan terug in de tijd tot oktober 1984. Na 12 jaar voorzitterschap van de Roosenbergwandelclub van Waasmunster, zag A.Lambrechts het daar niet meer zitten en, samen met enkele andere leden, richtten ze hier in Belsele een “klein clubke” op. Een naam vinden was niet zo moeilijk, aangezien wij in het Land van Waas wonen en Reynaert hier zowat het hoofdpersonage is bij allerlei toeristische activiteiten. Zo werden de “Reynaertstappers” geboren.

De eerste voorzitter stopte in 1995 en René Peleman nam het voorzitterschap voor zijn rekening en dit tot 2003. Na René vonden we niemand bereid om het voorzitterschap over te nemen en sindsdien werd Rita Heirbaut, die het secretariaat deed, ook noodgedwongen tot voorzitter gebombardeerd.

In januari 2010 werd een ultimatum gesteld op het jaarfeest. Ofwel kwam er een nieuwe voorzitter, ofwel wou Rita de club ontbinden. Iedereen werd toen stil, en ja hoor, tegen het einde van ons jaarfeest waren er al 2 kandidaten. Vanaf maart 2010 werd Marc Lauwaert de nieuwe voorzitter van de Reynaertstappers. Hij doet dit met hart en ziel. In de 2de helft van 2011 gaven ook Agnes en Anita hun ontslag als bestuurslid. Agnes en Anita werden opgevolgd door Gilbert en Marie-Louise.

Ondertussen hebben we ook een nieuwe materiaalmeester, Luc, en zijn al onze spullen (startbus, pijlen enz) opgefrist en is ons materiaal verhuisd naar een nieuwe locatie.

Op het einde van het 2013 zijn wij van statuut gewijzigd en zijn van een “feitelijke vereniging” een “vereniging zonder winstoogmerk” geworden.

Ondertussen heeft ook Rita haar taken binnen het bestuur  gestopt en hebben we haar, vanwege haar jarenlange inzet voor de club, benoemd tot Erevoorzitter.

Marcia die de taken van Rita had overgenomen heeft door een carrière wending haar secretariaat-taken ondertussen doorgegeven aan Guido die daarbij wordt geholpen door Gilbert, want vanaf 2016 hebben we ook een nieuwe penningmeester aan boord.

Kristel heeft die taak overgenomen van Gilbert.

In 2017 hebben Marc en Gilbert aangekondigd dat de club op zoek moest naar opvolgers want dat zij gingen stoppen.

We zijn nu juli 2018 en er is veel gebeurd. We hebben “eindelijk” een volledig nieuw bestuur. Marc Bellens neemt de taken van Marc Lauwaert als voorzitter over, Patrick De Troch is onze nieuwe secretaris, Guido Poppe onze nieuwe materiaalmeester en Rudy en Clair Nimmegeers-Segers zorgen, geholpen door Annie Saint-Germain voor de Catering. Kristel is nog steeds onze penningmeester en Dirk De Waele is de ancien in het bestuur en zorgt voor de logistiek.

 

 PLAATS TUSSEN DE ANDERE CLUBS.

Wij zijn aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen VZW onder het nummer 3150. Door regelmatig bij andere clubs te gaan wandelen, verzamelen onze leden punten voor de club.

Ook onze maatschappelijke zetel is verhuisd naar de Filip De Pillecijnstraat 47, 9111 Belsele.