De Reynaertstappers, even voorstellen

In onze stad Sint-Niklaas met zijn 73.000 inwoners is het normaal dat in de sportmiddens ook aan wandelsport wordt gedaan. De Reynaertstappers voorstellen is voor velen een open deur intrappen. Wij zijn momenteel aan ons 40e werkjaar en zijn in 2024 gestart met om en bij de 500 leden.

Als club organiseerden wij elk jaar 5 wandeltochten.

Details hiervan zijn te vinden verder op onze website, in “Walking in Belgium” of via de website van Wandelsport Vlaanderen VZW.

Gemiddeld komen er 1500 tot 2000 wandelaars onze eigen tochten bezoeken.

Week in week uit zijn wij  met een 150 tot 200  Reynaertstappers op pad. Wij gaan over gans het land: de kust, onze eigen Vlaamse provincies, Limburg, Wallonië en het Duitstalig gebied. Met de auto is dit niet altijd voor iedereen mogelijk, vandaar organiseren wij voor onze leden +/- 5 busuitstappen.

We beperken ons niet tot België alleen, want in samenwerking met verschillende reisagentschappen, organiseert iemand van het bestuur  jaarlijks een winter- én een zomer -wandelvakantie in Europa aan zeer democratische gezinsprijzen.

Wat er bij ons te doen is, staat in onze tweemaandelijkse Nieuwsbrief. Verder wordt er voor iedere speciale gelegenheid een aparte brochure gemaakt.

 

VANWAAR DE NAAM “REYNAERTSTAPPERS”?

We gaan terug in de tijd tot oktober 1984. Na 12 jaar voorzitterschap van de Roosenbergwandelclub van Waasmunster, zag A.Lambrechts het daar niet meer zitten en, samen met enkele andere leden, richtten ze hier in Belsele een “klein clubke” op. Een naam vinden was niet zo moeilijk, aangezien wij in het Land van Waas wonen en Reynaert hier zowat het hoofdpersonage is bij allerlei toeristische activiteiten. Zo werden de “Reynaertstappers” geboren.

De eerste voorzitter stopte in 1995 en René Peleman nam het voorzitterschap voor zijn rekening en dit tot 2003. Na René vonden we niemand bereid om het voorzitterschap over te nemen en sindsdien werd Rita Heirbaut, die het secretariaat deed, ook noodgedwongen tot voorzitter gebombardeerd.

In januari 2010 werd een ultimatum gesteld op het jaarfeest. Ofwel kwam er een nieuwe voorzitter, ofwel wou Rita de club ontbinden. Iedereen werd toen stil, en ja hoor, tegen het einde van ons jaarfeest waren er al 2 kandidaten. Vanaf maart 2010 werd Marc Lauwaert de nieuwe voorzitter van de Reynaertstappers. Hij heeft dit met hart en ziel gedaan. In de 2de helft van 2011 gaven ook Agnes en Anita hun ontslag als bestuurslid. Agnes en Anita werden opgevolgd door Gilbert en Marie-Louise.

Ondertussen hadden we ook een nieuwe materiaalmeester, Luc, en zijn al onze spullen (startbus, pijlen enz) opgefrist en is ons materiaal verhuisd naar een nieuwe locatie.

Op het einde van het 2013 zijn wij van statuut gewijzigd en zijn van een “feitelijke vereniging” een “vereniging zonder winstoogmerk” geworden.

Ondertussen heeft ook Rita haar taken binnen het bestuur  gestopt en hebben we haar, vanwege haar jarenlange inzet voor de club, benoemd tot Erevoorzitter.

Kristel heeft de taak van penningmeester overgenomen van Gilbert.

In 2017 hebben Marc en Gilbert aangekondigd dat de club op zoek moest naar opvolgers want dat zij gingen stoppen.

Sinds juli 2018  hebben de Reynaertstappers een volledig nieuw bestuur. Marc Bellens is voorzitter, Marcia heeft de functie van  secretaresse terug opgenomen, Guido Poppe is de nieuwe materiaalmeester en Rudy en Clair Nimmegeers-Segers zorgen, geholpen door Annie Saint-Germain voor de Catering. Kristel Van Britsom is onze penningmeester en Dirk De Waele is de ancien in het bestuur en zorgt voor de logistiek en neemt vanaf 1 december 2021 ook de taak van materiaalmeester op zich.

 

 PLAATS TUSSEN DE ANDERE CLUBS.

Wij zijn aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen VZW onder het nummer 3150. Door regelmatig  te gaan wandelen, verzamelen onze leden punten die ze kunnen inruilen voor de aanschaf van clubkleding enz.

Ook onze maatschappelijke zetel is verhuisd naar de Filip De Pillecijnlaan 47, 9111 Belsele