Om 07.30 ging de bus op zijn vertrouwde plaats in Belsele vertrekken. We weten dat het stipte mannen en vrouwen zijn, maar toen wij om 07.15 aankwamen zat iedereen al op de bus. Het zweet brak me uit….. we zijn te laat en iedereen heeft op ons moeten wachtten. Gilbert stelde me wel direct gerust, dat iedereen hier vroeg was. Normaal ging ik de aanwezigheden noteren om zo de leden beter te leren kennen, maar dat was dus te laat. Zal de volgende keer wat vroeger uit mijn bedje moeten komen.

In Lokeren werd nog een tussenstop gehouden voor de tweede groep Reynaertstappers en hup weg waren we voor de tweede busuitstap van 2013. Gelukkig kent Marc de chauffeur goed zijn weg en kijkt die op voorhand naar waar hij ons veilig heen moet brengen. De voorzitter dacht namelijk dat we gingen wandelen Geluwe. Of daar veel wandelaars waren, ik betwijfel het.

Aan de start werden vlug al groepen gemaakt. Ik ging mee met mijn vertrouwde groep en daar zit dus ook Silvain onze parcoursmeester bij. Die had het parcoursplan al grondig bekeken en besliste een aangepaste wandeling te doen. We vertrokken direct met de 22 km 2° keer. De eerste lus was 4 km en kwam terug uit in de startzaal, en die ging het dorp rond. Silvain vond dat we die beter eventueel op het laatste konden doen. Braaf als ik ben ging ik dus mee. Marc Van Boxtaele was onze kopman. Als je die ziet wandelen is het alsof hij slentert, ik moet bijna lopen om hem te kunnen volgen. Maar zolang we kunnen kletsen tijdens het wandelen, valt het nog mee hé. Vele wandelaars staken wij voorbij, maar als er een enkeling onze groep voorbij snelwandelde werd die genoemd al “ pas op fietser”. De eerste keer was ik op zoek naar een “echte” fietser, maar al snel begreep ik de clou.

We konden genieten van bosrijke wegen, duinen en zelfs de zee. Het ploeteren in het losse zand was wel soms zwaar. Het was een mooie wandeling met zeer weinig straten in het parcour. Ook de zon was ons goed van de partij. ’s Morgens wel koud, maar tegen dat we terug aan de startzaal kwamen liepen de meeste van ons al in het rode T-shirt met de reclame voor de Molsbroektocht op.

Terug aan de startzaal was er maar één gedreven dame uit ons groepje die die laatste lus nog ging wandelen. Wij moesten allemaal gaan proeven van een plaatselijke trappist in grote flessen.

Enkele Reynaertstappers vielen er nog in de prijzen. Als er een groene bol op je inschrijfkaart stond kon je een zaklampje gaan ophalen. Kan u zeggen, het werkt goed hoor, en neen het is niet omdat ik in het bestuur zit dat ik er één heb gewonnen hé

Marc ging daar eens vragen aan Meneer De President wanneer de prijsuitreiking was. We waren nu toch wel zeker dat we met onze 82 deelnemers in de prijzen gingen vallen. De tweede plaats werd afgeroepen en hup we waren allemaal al blij want wij gingen gaan lopen met de eerste plaats…. Maar het werd WAK. De Reynaertstappers werden niet vernoemd en dat kon toch niet kloppen. Marc ging vragen om toch nog eens na te kijken. En ja hoor, de PC had een foutje gemaakt en we stonden dus buiten de prijsbeesten. Nu hadden ze der wel een probleem want de bekers waren uitgedeeld. We moesten even wachten want ze gingen nog een beker halen. Waar ze die vanonder het stof hebben gehaald ik weet het niet, maar na 5 minuten kwamen ze der met een mooie beker.

Er werd voor de bus nog een mooie groepsfoto gemaakt, en hup we waren weer vertrokken naar Lokeren en Belsele na een mooie wandeldag.

 

Groetjes