Om de streek even te situeren, tussen Hasselt en Tongeren.In de buurt van verschillende kleine dorpjes : Vliermaalroot, Vliermaal, Guigoven, Kortessem. Een deel van de Belgische fruitstreek.

 

Stipt om 8u00 vertrokken we in Lokeren, na een stop in Belsele reden we richting Antwerpen Hasselt met 60 Reynaertstappers aan boord.

Met een bevroren wegdek onder de wielen, een schitterend opkomende zon en een uitstekende chauffeur, Marc van ’t Soete Waesland, kwamen we aan om 9u30 in Vliermaal.

De wandeling werd georganiseerd door ‘Wandelclub Iris Kortessem’.

We zijn gestart aan buurthuis ’t Vlierhof. Vanuit het landelijke Vliermaal door mooie natuurgebieden richting de rustpost in Guigoven.

Mogelijkheid om daar enkele lussen te wandelen (4-6-9-12-17-20 km) en zo de natuur in zijn wintertooi te bewonderen. Anne en ik hebben eerst voor de lus van 9 km gekozen met op sommige plaatsen een drassige ondergrond na de felle regen de

de dag voordien.

Na een koffietje bij het middagmaal zijn we terug naar de startplaats gegaan om af te sluiten met 6 km waar we voor de beter bewandelbare paadjes hebben gekozen los van de aangeduide wandeling. Onze schoenen zagen er niet uit, die kunnen een flinke poetsbeurt gebruiken.

Een prachtige streek, met onderweg veel fruitbomen.

In de lente zal het hier wellicht nog mooier zijn met de vele bloesems. Een aanrader om de streek verder te verkennen.