Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
01/07/2018
06:00 - 17:30

Locatie
Jeugdstadion Sporting Lokeren

Categorie


Op 1  juli vindt voor de 1e keer de Runners’Lab Walk Classic plaats in Lokeren.

De start heeft plaats in het  Jeugdstadion Sporting Lokeren, Daknamstraat 91 te 9160 Lokeren.

De liefhebbers van de 50 km kunnen starten vanaf 6 uur tot 8 uur en de andere afstanden 7, 13, 17, 21, en 28 km vanaf 7 uur tot 15 uur.

*****************************************************************************************************************

Voorinschrijving (aan 10 euro) voor de 50 km is mogelijk tot en met 1 juni, met de zekerheid van een T-shirt met de gewenste maat.

Op de dag zelf kost een inschrijving met bevoorrading 12 euro.

Wat krijg je voor die 10 euro: een pracht van een natuurwandeling, spek en eieren, een belegd broodje, 2 x een consumptiebon van 1,50 euro en één van 2,30 euro, een éclair, een koek en een flesje water, in samenwerking met de CM. Bij aankomst, na het volbrengen van de 50 km wandeling, een  T-shirt geschonken door de Grootste Loopspeciaalzaak Runnerslab uit Zwijndrecht.

Info marc.lauwaert1@telenet.be.

Alle afstanden starten door het Park der Beuken met villa Ter Beuken, gebouwd in 1914 in Art Nouveau stijl. Vandaar ga je langs de Durme. De Durme is een Belgische zijrivier van de Schelde. Vandaag beschouwt men de Durme veelal als een samenvloeiing van de Zuidlede en de Moervaart. Zo kom je aan onze eerste rustpost “School de Rozen”. Daar keren de wandelaars van de 7 km weer richting startplaats langs het Bospark en het verloren bos met zijn mooi kasteel en koetshuis en tussen verschillende exotische boomsoorten.

De andere afstanden gaan richting natuurreservaat Molsbroek  (met zijn 80 hectare één van de grootste natuurreservaten van Oost Vlaanderen). Je kan er volledig rondwandelen en gedurende 4.5 km lang vindt je er talrijke watervogels, elsenbroeken, rivierduinen, rietvelden en vochtige grasvelden. Ook het bezoekers centrum, gelegen in het natuurreservaat, is meer dan een bezoekje waard. Je kan er bovendien een bijkomende rustpost van maken. De 13 km gaan dan weer richting rustpost “School de Rozen”. De 17,21 en 28 km gaan verder langs de putten van den Ham. Dat zijn twee mooie waterputten met volop natuur waar ook zeilclub de Maere is gevestigd. De 17 km gaan vandaar ook richting rustpost “School de Rozen”.

De 21 en 28 km gaan verder naar de Ruiter, een landelijk gehucht van Waasmunster, waar er een rustpost is ingelast in zaal Sint-Janskring.

De 21 km gaat dan weer richting rustpost de Rozen langs landelijk rustige veldwegen. De 28 km wandelaars maken een lus naar het oude vliegveld waar het domein Baverickhoeve is gevestigd van industrieel Jan De Clerck. Dit domein is gelegen midden de bossen en prachtig om door te wandelen. Vandaar komen de wandelaars van de 28km weer aan de rustpost op de Ruiter en vervolgen hun wandeling samen met de 21 km wandelaars.

Onze bekende 50 km wandeling, met zijn uitstekende bevoorrading kan starten vanaf 6 uur ‘s morgens en gaat eerst ook naar “school de Rozen”. Vandaar gaan ze richting Zele Durmen, waar de wandelaars verwend worden met spek en eieren. Daarna lopen ze via natuurgebieden naar de Durmedijk die onverhard is en een pareltje is van natuur met een mooie bloemenpracht en de vele konijntjes en fazanten zijn soms een streling voor het oog. Vandaar gaat het langs de mooie trage weg “houtenkruis”, langs de oude spoorwegbedding en komen we uit aan onze rustpost “Gerstekot”. Verder gaat het over het bos en heidegebied van Waasmunster, door speelbos de Vaag, richting gehucht de Ruiter en daar volgen de 50 km wandelaars de andere afstanden naar de startplaats.