Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
07/03/2014
09:00 - 15:00

Locatie
Atletiek Vereniging Lokeren

Categorie


Voor de 14de maal richten wij onze Krokustocht in te Lokeren  op vrijdag 7 maart 2014.

We starten in de Atletiek Vereniging in de Sportlaan 3,  te Lokeren.

De start is op 500 meter van het station van Lokeren, maar de wandelaars hebben de mogelijkheid onmiddellijk aan te sluiten op het parcours dat hen zo tot aan de startplaats brengt waar ze zich kunnen inschrijven.

Dit is een natuurwandeling om U tegen te zeggen, we starten  in de richting van het Molsbroek. De kortste afstand van 4 km. kan daar een stukje van meepikken. Als je volledig rond dit natuurreservaat wil gaan, dan heb je al snel 7 km.

Je kan ook kiezen om al de parken van Lokeren te bezoeken. Dit alles is  8.9 km. ofwel 7.50 km voor rolstoelgebruikers.

Op de 4 km. kom je  geen gelegenheid tegen om even uit te rusten maar voor de 2 andere stukken vind je onderweg wel gelegenheid om even te zitten, weliswaar in een café maar beter dat dan niets.

Vermits het nog midden in de winter is, proberen we het een beetje proper te houden onder de voeten alhoewel dat niet gemakkelijk is als je van de natuur wil genieten, natuur verzekerd dus.

Het Molsbroek moeten we waarschijnlijk niet meer voorstellen, het is het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek, 80 ha groot.

Op het vernieuwde marktplein naast de Durme vinden we de 3 hazen, het mooie stad- en postgebouw, de Sint-Laurentiuskerk en het gezellige torenstraatje.

Verder is er het Verloren Bos dat ook wel kasteelpark wordt genoemd. Het kasteel uit 1899-1900 en  het gerestaureerde koetshuis doen dienst als jeugdvakantiecentrum.

Het Prinses Josephine Charlottepark werd aangelegd in 1952 en wordt opgefleurd door 2 beeldhouwwerken.

In het park Ter Beuken is de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord ondergebracht. De villa dateert uit 1914.

Zo komen we in de richting van  de belangrijkste recreatie- en groengebieden van de stad,  ongeveer 60 ha, het Stedelijk Arboretum en het Bospark.

Het Verloren Bos en aansluitend de Buylaersmeersen werden in 1992 gerangschikt als landschap. De Buylaers is een gebied met typische en waardevolle hooilandvegetatie.

Ik denk dat dit een wandeling is die geen enkele natuurliefhebber mag missen.

Reserveer deze datum reeds in uw agenda.

Om al eens vooraf te genieten van wat je allemaal te wachten staat :

Geniet van het bijhorende filmpje met dank aan de stad Lokeren of bekijk de foto’s onderaan:

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”marclauwaert1″ ualb=”5961382652736507329″ imgl=”fancybox” dltext=”Fotos” style=”gallery” row=”8″ grwidth=”800″ grheight=”600″ num=”200″ size=”320″ shadow=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”110″]