Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/02/2018
08:00 - 15:00

Locatie
Atletiek Vereniging Lokeren

Categorie


Voor de 18e maal richten wij onze Krokustocht in te Lokeren  op vrijdag 16 februari 2018.

We starten in de Atletiek Vereniging in de Sportlaan 3,  te Lokeren.

Er kan 4, 7, 10, 14 of 21 Km gewandeld worden. (enkel de 4 en de 7 km zijn toegankelijk voor rolwagens en buggy’s)

Het “Bezoekerscentrum Molsbroek” zal open zijn vanaf 8u, maar wordt enkel door de 14 km en de 21 km bezocht.

Het Molsbroek moeten we waarschijnlijk niet meer voorstellen, het is het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek, 80 ha groot.

Daarna gaan we via de Buylaers en Bospark. De 10 km, de 14 km en de 21km gaan naar Rustpost Roels (De Leeuwerik). De 21 km maken daar nog een lus van 6,6 km.  Daarna komen deze afstanden terug via het Bospark en Verloren Bos tot aan de Durmedijk en zo verder om samen met de 7 km via de Stationsstraat,  het station, het park Ter Beuken, de Durmedijk en de Grote Markt terug naar de aankomst te gaan. Het Verloren Bos dat ook wel kasteelpark wordt genoemd met een kasteel uit 1899-1900 en  het gerestaureerde koetshuis dat dienst doet als jeugdvakantiecentrum.

Het Verloren Bos en aansluitend de Buylaersmeersen werden in 1992 gerangschikt als landschap. De Buylaers is een gebied met typische en waardevolle hooilandvegetatie.

Op het  marktplein naast de Durme vinden we de 3 hazen, het mooie stad- en postgebouw, de Sint-Laurentiuskerk en het gezellige torenstraatje.

 

Vermits het nog midden in de winter is, proberen we het een beetje proper te houden onder de voeten alhoewel dat niet gemakkelijk is als je van de natuur wil genieten, natuur verzekerd dus.

 

In het park Ter Beuken is de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord ondergebracht. De villa dateert uit 1914.

Zo komen we in de richting van  de belangrijkste recreatie- en groengebieden van de stad,  ongeveer 60 ha, het Stedelijk Arboretum en het Bospark.

Ik denk dat dit een wandeling is die geen enkele natuurliefhebber mag missen.

De wandelaars zijn weer welkom in het info kantoor van de stad Lokeren op de markt en krijgen daar een geschenkje als ze een bezoekje brengen aan het kantoor en bij het tonen van hun controle strook (zolang de voorraad strekt).

Reserveer deze datum reeds in uw agenda.

Wandelaars die per  trein naar Lokeren willen komen,  kunnen het laatste gedeelte van het parcours volgen van aan het station tot aan de start en daar inschrijven. Dit is ongeveer 2,5 km van het station tot aan de start.

Om al eens vooraf te genieten van wat je allemaal te wachten staat :

Geniet van het bijhorende filmpje met dank aan de stad Lokeren of bekijk de foto’s onderaan:

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”marclauwaert1″ ualb=”5961382652736507329″ imgl=”fancybox” dltext=”Fotos” style=”gallery” row=”8″ grwidth=”800″ grheight=”600″ num=”200″ size=”320″ shadow=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”110″]