Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29/10/2016
Hele dag

Locatie
Parochiezaal Doorslaar

Categorie


2 e Herfsttocht op 29 oktober.

 

We vertrekken vanuit Doorslaar (een deelgemeente van Lokeren). We starten van uit de parochiezaal, gelegen net achter de kerk.

Er is voor ruime  parking gezorgd .

Doorslaar is gelegen tussen het centrum van Lokeren, Eksaarde, Zeveneken en Wachtebeke.

Het dorpscentrum is gelegen midden in het groen. De afstanden die we voorzien hebben zijn 5-8-14-21 km.

Alle afstanden vertrekken onmiddellijk langs de oude tramroute, nu omgevormd tot een prachtige wandelweg. Na +/- 1 km verlaten de wandelaars van de 5 km de overige afstanden en gaan rechts af langs een mooie dreef en zo verder tussen de fruitbomen weer richting startzaal.

De andere afstanden volgen de oude tramroute richting Oltentgracht. Dat is een mooie gracht met verschillende waterbloemen en veel eendjes. De wandelaars hebben daar de keuze of wel de Oltengracht volgen over een mooi onverharde weg of volgen over een min of meer verharde weg. Na een km of 2 is er een splitsing; de 8 km gaat daar rechts af om wat verder de wandelaars te vervoegen van de 5 km tussen de fruitbomen en zo weer verder naar de startplaats.

De 14 en 21 km gaan links af richting Etboshoeve en wandelen naast de Zuidlede richting het pomphuis. Dat stukje is puur natuur en voor ons wandelaars is dat volop genieten. Zo wordt het pompgemaal van de Zuidlede bereikt, gelegen achter het veldcafé.

Aan de linkse kant ziet men villa Meersdael, een mooi kasteel dat nu o.a. gebruikt wordt voor feesten. Vandaar gaat het naar een nieuwe rustpost, zaal ons Vermaak, en is er +/- 8 km afgelegd.

Na de rustpost maken de 21 km nog een lus maken richting Daknam.

Langs de Mariabeek en langs rustige landwegjes komen ze aan de Daknambrug. Iets voor de brug op de rechterkant vindt je een tentoonstelling van buitenkunst.

Rechts van de brug is er een landelijke Art-Nouveau villa “huis mijn droom” of in de volksmond het boerenkasteeltje genoemd. Net voor de brug gaat het parcours links af en volgt de Durme. Die wandelweg is ook een deel van het Koning Nobel wandelpad waar wij als wandelclub het peterschap op ons hebben genomen (zie ook elders in dit clubblad). Iets verder is er de splitsing van de Durme en de Zuidlede en zo kom je aan de Spletterbrug, waar in de zomermaanden veel jeugdige zwemmers van boven op de brug in de Durme springen.

En dan gaan het zo verder langs rustige wegjes weer naar de rustpost.

Na de rustpost gaan beide afstanden langs de Bautschoothoeve met bouwjaar 1125 , één van de oudste boerderijen die ons landje nog rijk is.

Na een poosje vervoegen ook deze wandelaars de wandelaars van de 5 en de 8 km en wandelen tussen de fruitbomen weer richting startzaal.

Ik kan iedereen die van natuur houd die wandeling warm aanbevelen .

In de startzaal zijn er onze overbekende lekkere en grote pannenkoeken te verkrijgen. Ook een lekkere broodje met braadworst is niet te versmaden en alles aan democratische prijzen.

Marc

Afhaling en terugbrengen naar Station van Lokeren mogelijk. Reserveren bij Marc Lauwaert.

Hierbij een fotoreportage wat onze parcours meesters in petto hebben :

Klik op volgende link :     Foto’s 2e Herfstwandeling