Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/02/2020
08:00 - 15:00

Locatie
Gemengde Basisschool Lokeren

Categorie


Alle afstanden starten in de Basisschool Go De Rozen, Kerkhofstraat, Lokeren. Er is keuze uit verschillende afstanden nl 6, 11, 17 enof 25 km.

De 6 km vertrek via de leeuwerikstraat richting het Molsbroek, er wordt volledig rond het Molsbroek gewandeld, om zo terug te komen aan de start.

 


Het Molsbroek

Dit domein van 80 ha is het grootste beschermde natuurgebied van de streek. Een vaak voorkomende vogel in het Molsbroek is de fuut, een watervogel die zijn voedsel uitsluitend onder water zoekt en zelfs zijn nest op het water bouwt.

In het bezoekerscentrum van het reservaat vind je een vaste opstelling over de historiek van het gebied en een dynamische tentoonstelling over de natuur in de omgeving. Een geasfalteerde wandeldijk slingert zich door en omheen het domein.

 


De 11 km wandeling, gaat ook via de Leeuwerikstraat, maar gaat via de vinkstraat, naar het Bospark en Nachtegalenpark.

 


Bospark

Het Bospark is een natuurpark dat zich op zo’n tien minuten van het stadscentrum van Lokeren bevindt. In het Bospark is een heuse speeltuin gelegen met enkele glijbanen, schommels, wippen, klim-klautertoestellen, etc. In het Bospark verblijven ook enkele dieren en het omvat eveneens een tennisveld, tweetal voetbalvelden, een kleine tearoom in het bos en een sportkantine aan de voetbalvelden.


 

Na een eerste doortocht door het park, slaat de 11km af naar Zaal De Leeuwerik, alwaar een rustpost is. Na de rust, vervolgd de 11km terug een ander deel van de beide parken. Na het Bospark, gaat de tocht verder naar het Stadspark Ter Beuken.
En via de markt van Lokeren en de dijk van de Durme en een stukje van de Buylaersmeersen terug te keren naar de startzaal.

De 17 km, is een combinatie van de 6 km en de 11 km.

 

De 25 km, is de 17 km met een extra lus. De extra lus gaat richting Hulstbaan onderweg is het genieten van de stukjes bos en de open velden.