Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
13/02/2021 - 28/02/2021
08:00 - 17:00

Locatie
Parochiezaal Doorslaar

Categorie


ER IS GEEN STARTZAAL EN OOK GEEN RUSTPOSTEN

Alle afstanden starten thv de kerk in Doorslaar, Doorslaardorp 60 , Lokeren. Er is keuze uit verschillende afstanden nl 3, 5, 8, 14, 16, 20 enof 23 km.
De drie kleinste afstanden zijn geschikt voor rolstoelen of buggy’s..
Alle afstanden, met uitzondering van de 3, 5 en 8 km, hebben een rustpost. Personen die met de trein komen, afstappen station van Lokeren, daarna via de lijn bus nr 24.

De 5 km. (5.3 km werkelijk)

Aan de parochiezaal gaan we naar rechts, aan de driesprong komen we een kapelletje (ter ere van de heilige Jozef) tegen.Iets verder gaan we rechtsaf de veldwegels gaan opzoeken. Hier komen we ook de Urban Legende tegen, er werd gezegd dat er vroeger een draad werd gespannen op keelhoogte over de ganse rijbaan en die draad zou verschillende personen hebben onthoofd. We blijven de veldwegen volgen en lopen een tijdje naast de Mariabeek tot aan de Meersstok, daarna volgen we nog even de Vandammebeek tot aan het voetbalplein en via de weg naast het kerkhof komen we terug aan de vertrekplaats.

De 14 km (13.6 km werkelijk)

Bij het verlaten van de startzaal gaan we naar rechts, we blijven een hele eind rechtdoor gaan tot aan het kapelletje van Onze Lieve Vrouw van Vrede, daar gaan we rechtsaf, om kort er voorbij linksaf te slaan, deze weg volgen we tot aan de Olentgracht, die steken we over en gaan rechtsaf de aardeweg op. We blijven de Olentgracht volgen tot aan de Eksaardedam, daar gaan we rechtsaf. Dit blijven we volgen, aan het Sint Teresiacollege gaan we rechtdoor via Bautschoot, daar komen we een rustpost tegen, Zaal Ons Vermaak. We komen we op onze rechterkant nog een oud boerenhuis van de 18de eeuw tegen.
We gaan naar rechts en iets verderop gaan we rechtsaf het open veld in, tot aan de Briel. Aan de kapel ter ere van Onze Lieve Vrouw, ofte de Brielkapel gaan we linksaf tot aan de Mariabeek, vanaf daar volgen we het parcours van de 5 km tot aan de start.

De 16 km (16.3 werkelijk)

Is hetzelfde als de 14 km, maar in het begin is er een kleine lus van 2.6 km. Bij het vertrek aan de parochiezaal gaan we naar rechts en dan de eerste linksaf, via de wijk, komen we in open veld, dit tot aan Doorslaardorp en zo verder tot aan de start.

De 20 km (19.9 werkelijk)

Is hetzelfde als de 14 km, maar na de rust in zaal ons vermaak, is er nog een extra lus van een kleine 6 km. Na de rust, gaan we naar rechts en blijven dit even volgen, thv de Mariabeek, gaan we linksaf, dit is volledig open veld dat we volgen tot aan de Zuidlede, die blijven we een tijdje volgen. We blijven steeds de weg volgen tot aan Gentdam, daar gaan we linksaf, richting de Daknambrug. Voor de Durme gaat we de dijk op naar links, de , Durme blijven we volgen tot aan de Moervaart, daar steken we de Zuidlede over. We blijven de Moervaart volgen tot aan de Spletterenbrug, daar gaan we linksaf, we blijven lopen naast de verhoogde bedding van het vroegere spoor tussen Lokeren en Moerbeke. Dit blijven we volgen tot aan de eerste huizen van Eksaarde, daar gaan we linksaf, richting Zuidlede, die steken we over en gaan naar rechts, we volgen nog even de dijk van de Zuidlede, om vervolgens linksaf te gaan richting het parcours van de 14 km.

De 23 km (22,7 km werkelijk)

De 23 km is hetzelfde als de 20 km, maar in het begin is er een kleine lus die beschreven staat bij de 16 km.

De 3 km (2,7 km werkelijk)

Dat is de kleine lus die in het begin van de 16 km wordt gemaakt.

De 8 km (7,9 km werkelijk)

Dat is een combinatie van de 3 en 5 km.

 

*******************************************************************************************

QR Codes om via RouteYou de tocht op te laden op de smartphone.

3Km

8Km