Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
24/02/2023
08:00 - 15:00

Locatie
Parochiezaal Doorslaar

Categorie


22ste Krokustocht in Doorslaar op vrijdag 24 februari 23.

 

Alle afstanden vertrekken vanuit de parochiezaal Doorslaar, Doorslaardorp 60, 9160 Lokeren, gelegen net achter de kerk.

Er is voor ruime  parking gezorgd .

Doorslaar is gelegen tussen het centrum van Lokeren, Eksaarde, Zeveneken en Wachtebeke.

Er is keuze uit 5, 10, 15, 20 en 25 km.

Het dorpscentrum is gelegen midden in het groen.

Bereikbaarheid Trein/belbus: vanaf station Lokeren belbus 270 halte Doorslaardorp op 50m van de start. Auto: ruime parkeermogelijkheden aan de start.


Alle afstanden vertrekken vanuit de parochiezaal Doorslaar, Doorslaardorp 60, 9160 Lokeren.

De 5 km (werkelijk 5.7 km) 50% onverhard

We vertrekken via de Gouberg, dit is een rustige wijk in Doorslaar, iets verder gaan we rechtsaf in de Kaaswinkeldreef, dit is een verhard pad, dat we een hele poos volgen. Aan de Hoekstraat gaan we weer rechtsaf, vanaf daar wordt het pad naast de Mariabeek gevolgd. Onderweg komen we voorbij de kapel van OLV van VII weeën. Na een poos komen we uit op de Oude Tramroute. Iets verder komen we uit bij de startzaal.

 

De 10 km (werkelijk 10.9 km) 39% onverhard

In het begin volgen we het parcours van de 5 km en fungeert de startzaal als rustpost voor de 10 km. Na de rust, gaan we via Schraagveld, voorbij het kerkhof en de voetbalvelden naar het pad naast de Van Dammebeek. We gaan linksaf via het pad van de Meerstokweg. We volgen even de Mariabeek en komen zo uit in de Meuleweg. Via de Caleignestraat komen we uit in de Oude Hoppeweg. Iets verder komen we uit op de Oude Tramroute en vanaf daar volgen we weer het parcours van de 5 km, tot aan de startzaal.

 

 

De 15 km (werkelijk 14.0 km) 45% onverhard

Via Schraagveld, het kerkhof en de voetbalvelden gaan we naar het pad naast de Van Dammebeek. Via de Molenakkers volgen we het pad naast de Mariabeek en dit tot aan de zuidlede, daar gaan we linksaf. De Zuidlede blijven we even volgen, daarna slaan we linksaf richting Bauschoot alwaar er een rustpost is. Na de rust keren we even op onze stappen terug. Via het pad van de Keerkensweg gaan we richting van de Olentgracht, die beek volgen we een hele eind. Langs het pad van de Vossendam, komen we op de Oude Tramroute, waar we aan de startzaal uitkomen.

De 20 km (werkelijk 19.5 km) 47% onverhard

Dat is een combinatie van de 15 km met de 6 km

 

 

 

De 25 km (werkelijk 23.0 km) 50% onverhard

Eerste deel van de 25 km is hetzelfde als de 15 km. Maar in Bauschoot waar de rust is, is er een extra lus. We gaan richting het centrum van Eksaarde, we volgen even de oude spoorlijn en aan de Olentgracht gaan we rechtsaf. We gaan gedurende verschillende kms een pad volgen, langs de Linieweg tot aan de Kruiskapel. Dan volgen we de kruisweg en komen zodoende 13 van de 14 kruisen tegen. Voor het centrum gaan we linksaf. Wat verder gaan we het pad op, dat ons naar de moervaartmeersen brengt. We gaan nog een stukje op de oude spoorlijn en na het volgen van de Zuidlede komen we aan in Bauschoot de rust.

 

 

 

 

 

 

Hierna vinden jullie een eerste impressie van de tocht. (Gemaakt door José Elinck)

Hieronder vindt je de QR codes voor de uitgestippelde wandelingen: