Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
04/03/2022
08:00 - 15:00

Locatie
VLOT! campus Sint-Laurentius

Categorie


Alle afstanden starten in het VTI, Proper Thuysbaertlaan 1, Lokeren. Er is keuze uit verschillende afstanden, nl 6, 10, 15 en 20 km.

De 6 km. (6,3 km werkelijk) 50% onverhard.
We vertrekken richting van het stedelijk museum, maar gaan linksaf voor de Durme en volgen een eindje de dijk, tot aan het Aardeken, daar gaan we rechtsaf. Daar gaan we het Verloren Bos in en gaan verder via het natuur reservaat De Buylaers. Via de Bleekmeersstraat bereiken we het Bospark. Na het Bospark komen we terug in het Verloren Bos. Via de Ubergdreef en de Groendreef, gaan we naar het Beukenpark, waarna we aankomen bij de start.

 

De 10 km. (10,3 km werkelijk) 41% onverhard.

Het eerste deel van de 10 volgt de 6 km tot en met de Buylaers, daar gaan we de dijk op. We blijven de Durme volgen tot aan het Molsbroek. Dat volgen we een stukje en gaan dan naar de Kerkhofstraat waarna we in het Bospark komen, In het Bospark is er tamelijk snel een splitsing, de 10 gaat naast een grote visvijver  naar de rustpost, Zaal Leeuwerik. Na de rust gaan we terug naar het Bospark, vanaf daar volgen we verder de 6 km.

De 15 km. (15,5 km werkelijk) 29% onverhard.

Tot aan het Molsbroek volgt de 15 het parcours van de 10 km, maar ipv links af te slagen, volgen we verder het Molsbroek en volledig rond het Molsbroek. Daarna gaat het via de Kerkhofstraat en zitten we terug op het parcours van de 10 km.

De 20 km. (23,3 km werkelijk) 27% onverhard.

De 20 km volgt volledig de 15 km, maar op de rust in Zaal Leeuwerik is er een extra lus van ongeveer 8 km.
Na de rust volgen we even het padje naast de spoorweg over vervolgens via de pijlstraat en de Karrestraat naar de Daknamse Bossen te gaan. We gaan verder richting Daknam en op de Pontweg, slaan we rechtsaf richting Sinaai, we gaan echter niet zover. Aan de Boogscheutstraat slaan we rechtsaf. Via de Krommingsstraat komen we weer uit bij het padje naast de spoorweg dat we nog even volgen om daarna uit te komen bij de rustpost. Vanaf daar volgen we weer het parcours van de 15 km.

 

 

Hieronder vinden jullie de QR-code van elke afstand, door deze in te scannen is het mogelijk om de kaart af te drukken.

 

 

Hieronder een impressie van de tocht gemaakt door José Elinck.