Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
01/05/2014
Hele dag

Locatie
H.Maagdcollege

Categorie


Inschrijvingskaart en consumptiebon “gratis” te verkrijgen bij de start bij afgifte van de bon die je vindt in ons clubblad 

WANDEL MEE MET DE ZILVERDISTEL IN EN ROND DENDERMONDE…

JAARLIJKSE WANDELTOCHT OP 1 MEI

Wandelclub De Zilverdistel uit Dendermonde (lid AKTIVIA 200) wenst alle liefhebbers van een rustige lentewandeling speciaal uit te nodigen om deel te nemen aan haar JAARLIJKSE Disteltochten te Dendermonde. De voorbije jaren mocht “De Zilverdistel” telkens meer 2500 wandelaars begroeten op deze organisatie. Telkenjare zakken wandelaars uit alle hoeken van het land op die dag naar Dendermonde af om er te wandelen. Elkeen kan deelnemen aan deze wandeling; individueel, in familieverband of in groep. De wandeltocht is een Aktivia Wisselbekertocht.

Dendermonde, toeristisch centrum aan de samenvloeiing van de Dender en Schelde, heeft de wandelaars heel wat te bieden. Op historisch gebied vermelden we zeker het vroeg-gotische stadhuis (voormalige Lakenhalle), de O.-L.-Vrouwkerk, de Sint-Pieter en Paulus abdij en het begijnhof. De start- en aankomstplaats van deze wandeling bevindt zich op een paar 100 m van de historische Grote Markt.

De wandeltochten worden desondanks toch uitgestippeld doorheen het rustige natuurgebied van onze Schelde- en Denderstreek; een afwisseling van niet-gekanaliseerde dijken, poldergebied en veldpaden.

U bent welkom in de feestzaal van het H.-MAAGDCOLLEGE aan de NOORDLAAN te Dendermonde waar u tussen 7.30 uur en 15 uur de nodige startformaliteiten kan vervullen. U hebt de keuze tussen zeven wandeltrajecten; ca. 4 km, ca. 8 km, ca. 12 km, ca. 18 km, ca. 23 km, ca. 30 km en elke deelnemer bepaalt volledig zelf de te wandelen afstand en het wandeltempo. U dient wel vóór 17.30 uur terug de aankomst bereikt te hebben. Alle wandeltrajecten worden volledig uitgepijld zodat men na de wandeling probleemloos terug de startplaats zal bereiken. Deelnemen aan deze wandeltocht kan tegen 1,10 Euro voor leden van een erkende wandelfederatie en 1,50 Euro voor individuele deelnemers.

Op alle wandeltrajecten worden er, naargelang de gekozen afstand, één of meerdere controle- en rust-posten uitgezet. Hier kan u even uitblazen en aan wandel-vriendelijke prijzen iets gebruiken om te eten of te drinken : broodjes, taart, soep, koffie, bier en frisdranken. Op de hoofdcontrolepost worden er zelfs “VERSGEBAKKEN PANNENKOEKEN” geserveerd.

In de start- en aankomstzaal wordt er naast belegde broodjes, taart, soep, koffie en diverse dranken ook een portie “STOOFVLEES MET FRIETEN” te koop aangeboden.

De wandeltrajecten zelf worden uitgestippeld langsheen de rustige en landelijke wegen van onze Dender- en Scheldevallei. Met de Disteltochten doorkruist men de streek van Dendermonde zelf en zijn deelgemeenten. Misschien vormt deze wandeltocht voor u een geschikte gelegenheid om het natuur¬schoon van onze streek te (her)ontdekken. Grote gedeelten van het wandelparcours werden volledig vernieuwd.

Hierbij een korte beschrijving van de wandeltrajecten:

Er zijn uitgepijlde parkoersen voorzien van 4 km, 8 km,  12 km, 16 km, 23 km en 30 km. Daarnaast is er ook een speciaal niet uitgepijld GPS parkoers voorzien van 7 km. De andere (uitgepijlde) parkoersen kunnen uiteraard ook met een GPS bewandeld worden.

De 4 km en 8 km zijn toegankelijk voor rolstoelers en kinderwagens .

Alle wandeltrajecten, zowel de korte als de lange parkoersen, bewandelen de Dendermondse Grote Markt met het Belfort – Lakenhalle – Vleeshuis en Gerechtsgebouw als bezienswaardigheden. Verder is er ook nog het Koningin Elisabethplein met zijn oude handelshuizen.

Men zal vlug merken dat Dendermonde buiten zijn Ros Beiaard ook veel groen te bieden heeft . Dit zowel voor de korte als de lange afstanden. De Mechelse Poort en de Brusselse Poort worden met elkaar verbonden door een prachtig stukje natuur

De 16 km, 23 km en 30 km trekken ook naar enkele Dendermondse deelgemeenten: Appels, Schoonaarde, en Oudegem en dit via landelijke wegen… de dijken van Schelde en Dender en de Tijsluis (monding van de Dender in de Schelde).

Verder wandelen alle wandeltrajecten langsheen het natuurcentrum “Bastion VIII”., Dit is een uniek stukje natuur in Dendermonde waar iedereen kan zien wat in de natuur zoal gebeurd. Oorspronkelijk is dit een overblijfsel van de oude verdedigingsgordel van Dendermonde.

Parcours met overwegend veldwegen en dijken in het gebied rond Schelde en Dender.