Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
07/07/2019
06:00 - 17:30

Locatie
Basisschool Klimop

Categorie


Op 7  juli vindt voor de 2e keer de Runners’Lab Walk Classic plaats in Lokeren.

De start heeft plaats in het  Basisschool Klimop, Karrestraat 88 te 9160 Lokeren.

De liefhebbers van de 50 km kunnen starten vanaf 6 uur tot 8 uur en de andere afstanden 7, 12, 18, 23, 27, 32 en 40 km vanaf 7 uur tot 15 uur.

*****************************************************************************************************************

Voorinschrijving (aan 12 euro) voor de 50 km is mogelijk tot en met 1 juli, met de zekerheid van een T-shirt met de gewenste maat.

Op de dag zelf kost een inschrijving met bevoorrading 12 euro. Maar geen zekerheid van een t-shirt.

Wat krijg je voor die 12 euro: een pracht van een natuurwandeling, spek en eieren, een belegd broodje, 2 x een consumptiebon van 1,50 euro, één consumptiebon van 2.30 euro, een perperkoek, een koek en bevoorrading met water. Bij aankomst, na het volbrengen van de 50 km wandeling, een  T-shirt geschonken door de Grootste Loopspeciaalzaak Runnerslab uit Zwijndrecht.

Info marc_bellens@hotmail.com

Alle afstanden vertrekken uit de basisschool de Klim Op en gaan via de Daknamse bossen  richting Eksaarde. We gaan via de oude spoorwegbedding. Dit was oorspronkelijk de lijn 77 A, die in 1866 tot stand kwam. Vanaf hier reden de stoptreinen naar de suikerfabriek in Moerbeke en naar de metaalnijverheid van de Kanaalzone van Zelzate.

De 12 km en de 50 km gaan verder richting Oosteindeken, waar de eerste rustpost is.

De 50 km wandelaars worden hier getrakteerd op spek en eieren. Na de rust gaat het richting Moerbeke via de Moervaart, de dijk van de rivier wordt een hele tijd gevolgd. Op de dijk is er een gedeelte dat enkel voorbehouden is voor voetgangers, een echt stukje natuur.

Thv de coudenbormbrug is er een waterbedeling voorzien. Na de waterbedeling wordt de dijk van de Moervaart nog een hele tijd gevolgd, via de Eksaardedam en de oude spoorwegbedding komen we aan op de tweede rust in Bautschoot.

Na de rust, in de zaal Ons Vermaak, gaan de 27, 32, 40 en 50 km via het kasteel van Geetruyen, het Etbos en de Zuidlede richting Wachtebeke. De 27 km slagen na het Etbos af en keren terug naar Bautschoot.
Op de Stenenbrug is er een volgende rust.

Na deze rust maken de 40 en 50 km nog een lus in het Provinciaal domein van Puyenbroek om daarna terug te komen bij fruitboer Poelman.

Na de Stenenbrug gaan de 32, 40 en 50 km via de Olentgracht terug naar Bauschoot. Aan de Olentgracht kan er gekozen worden voor onverhard of verhard te wandelen.

Na deze rust in zaal Ons Vermaak gaan alle afstanden vanaf 18 km via de linieweg richting Kruiskapel. Na de passage aan de kapel komen de wandelaars terug aan bij tuinaanlegger Van Mele.

Na deze rustpost gaan alle afstanden vanaf 12 km via de Moervaart, oude spoorwegbrug, Daknambrug en de oude spoorwegbedding terug naar het vertrekpunt.

Voor de eerste 250 (ingeschreven) deelnemers die de tocht volbracht hebben, wacht hier nog een t-shirt.

Proficiat aan alle wandelaars die er vandaag bij waren