Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
03/07/2016
06:00 - 17:30

Locatie
Basisschool de Rozen

Categorie


Op 3  juli vindt voor de 3e keer de Marobeltocht plaats in Lokeren. Wegens overgrote belangstelling zal de 50km  weer georganiseerd worden.                                              Start vanaf 06H00.

Een bevoorradingspakket met gratis T-Shirt (voor de eerste 250 inschrijvers) kost 10 euro.

De start heeft plaats in de Basisschool De Rozen in de Kerkhofstraat, 29 te Lokeren. De afstanden 7 – 11 – 17 – 23 – 30 km en 50 km kunnen vrij starten vanaf 06h00 uur tot 15 uur. De inschrijving bedraagt 1.50 €, met kansenpas en met lidkaart van wandelbond is het 1.10 €.

Ieder uur zal er een inschrijfkaart getrokken worden voor een gratis rugzak geschonken door

                                           “Schoenen Sportcenter Marobel, Tweebruggenbstraat 4, 9160 Lokeren”

DSC_0061 (1)

Overzicht van de interessantse plekken die je onderweg mag verwachten:

We gaan door het Molsbroek, De Putten van den Ham, De Durme, Zele, Durmen met Durmedijk Oude Durme in Hamme, Waasmunster, Oud Vliegveld, Gehucht de Ruiter. (Meer informatie volgt nog)

Aankomst voor 18:00 uur !

Zoals U ziet, zal deze wandeling de moeite waard zijn. Niet te missen voor iedere natuurliefhebber.

cm

Voor de liefhebbers van de 50 km geven we hier graag een overzicht van de plaatsen die bezocht worden :

Voor onze 6e 50 km van wandelclub de Reynaertstappers gaan we dit jaar een andere richting uit. Nadat we 2 jaar richting Daknam, Eksaarde en Wachtebeke zijn gegaan, kiezen we dit jaar voor het Molsbroek, Zele Durmen, Waasmunster en het gehucht de Ruiter .

Onmiddellijk na de start bereiken we het Molsbroek, één van de grootste beschermde Natuurreservaten van de streek (80 hectare groot) met een uitgestrekte moerasvlakte met talrijke watervogels, elzenbroeken, rivierduinen, rietvelden en vochtige graslanden.
Na +/-3 km komen we aan de Durme, een zijrivier van de Schelde. Vandaag beschouwt men de Durme veelal als een samenvloeiing van de Zuidlede en de Moervaart.
Het stuk van de Durme dat we nu bewandelen is bijna volledig verzand en er is geen scheepvaart meer mogelijk. De Durme volgen we tot onder de E17 en komen zo in Zele Hoek terecht. Vandaar komen we langs rustige wegen in het Gehucht Zele Durmen waar we, in de parochiezaal, de eerste rustpost vinden. Daar worden de wandelaars verwend met een stevig ontbijt met spek met eieren en brood.
Nu we weer sterk op onze benen staan gaan we verder richting Durmedijk. Een prachtig stukje natuur dat bijna niet bewandeld wordt en zo komen we aan de brug van Waasmunster uit. Vanaf deze brug volgen we de Durme langs de andere kant om na +/- 1,5 km de Durme te verlaten en vandaar langs de trage weg Houten-Kruisweg richting De Heide van Waasmunster te gaan. We volgen de oude spoorwegberm volledig tussen de bossen en de heide tot Aan rustpost Camping Gerstekot.
Na de rust gaan we naar het bosrijk gebied de “Heide van Waasmunster”. De vele zand en aardewegen maken de wandeling alleen maar mooier.
Zo bereiken we het gehucht de Ruiter waar er weer een rustpost is .
Na het verlaten van de rustpost maken we een lus richting oud vliegplein en het Domein van Jan De Clerck. Ook het genaamde homobos wandelen we door en zo komen we voor de 2 de maal aan de rustpost “Sint-Janskring” op de Ruiter.
Vandaar loopt de wandeling naar de putten van den Ham. Dat zijn 2 mooie waterputten met volop natuur, waar onder andere de zeilclub van de Maere is gevestigd.
De volgende rustpost is in de kantine van voetbalclub de Pony’s. Na de rustpost lopen we tussen de 2 waterputten weer naar het “Molsbroek” waar we nu voorbij het “Bezoekers Centrum” komen (wat we echt kunnen aanraden  om even  te stoppen en een bezoekje te brengen).
Na het Molsbroek komen we in het Bospark aan met speeltuinen, visvijver, dierenparken en kruidentuin. Er is  ook een openluchttentoonstelling van landbouwwerktuigen te bezichtigen. Eens het park uit zijn we maar een 500 meter verwijderd van de aankomst .
Waar bij het goed volbrengen van de 50 km wandeling een mooie T’ -Shirt klaar ligt geschonken door onze sponsor “Sport en Schoenenzaak MAROBEL” . Ook een lekker biertje staat de wandelaars te wachten die ingeschreven hebben voor  een bevoorradingspakket. 

 

 IMG_0034 (2)IMG_0036 (2)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hier een voorproefje van wat je te wachten staat.
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”103390724400529257494″ ualb=”6282748198096951505″ imgl=”fancybox” dltext=”Fotos” style=”gallery” row=”8″ grwidth=”800″ grheight=”600″ num=”241″ size=”320″ shadow=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”227″]