Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
14/12/2014
07:30 - 15:00

Locatie
Polyvalente Zaal "De Klavers"

Categorie


Onze laatste inrichting van 2014 heeft plaats op zondag 14 december. U kan dan voor de 30e keer al onze Kersttocht in Belsele wandelen. We starten in Belsele in de Polyvalente zaal “De Klavers” in de Sint-Andriesstraat 4, op ongeveer 800m van het station.

Er is een vrije keuze om te starten tussen 7.30 uur en 15 uur. De afstanden bedragen 7 – 11 – 17 of 23 km. Er zijn controleposten voorzien in Sinaai, in de Parochiezaal en in Puivelde in het lokaal St.Job.  Alle afstanden vertrekken langs het mooie park achter de kerk in Belsele. De 7 km gaan direct naar Sinaai langs de Kouterstraat en de andere afstanden gaan eerst langs de Boskapel. Daar zullen de 11 km naar  Puivelde gaan voor controle  en  de 17 en 24 km gaan eerst nog richting Sinaai voor een controlepost. De inschrijving bedraagt 1.50 €. Leden van een herkende wandelclub betalen 1.10 €. Ook mensen met een kansenpas betalen 1.10 €.

Het Waasland (ook wel Land van Waas genoemd) is een historische en geografische streek in het noordoosten van de huidige Belgische provincie Oost-Vlaanderen en het gedeelte van de provincie Antwerpen op de linker Scheldeoever. Het Waasland wordt in het noorden begrensd door de staatsgrens met Nederland, in het oosten door de Schelde, in het zuiden door de Schelde en de Durme en in het westen door de Durme. Sint-Niklaas wordt soms gezien als hoofdstad va n het Waasland, maar sinds de Franse bezetting (1795-1814) heeft het gebied geen administratieve functie meer.

‘Waas’ gaat etymologisch misschien terug op het Germaanse ‘wasu’, dat ‘drassige grond’ betekent, of op een oud Teutoons woord met de betekenis van ‘slijk’. Een andere mogelijkheid is het Middelnederlandse woord ‘wastin(n)e’, wat ‘woeste grond, woestenij’ betekent (vgl. Engelse ‘wasteland’).

Voor deze tocht hebben wij de medewerking van de  cm