Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
08/04/2018
07:30 - 15:00

Locatie
Startplaats De Zonnewijzer

Categorie


Op 08 april vindt voor de 34e keer de Reynaerttocht plaats  in  Zele. Er is een vrije start tussen 7.30 uur en 15 uur.

 

We hebben een volledig nieuw parkoers uitgewerkt, voornamelijk door de natuur.

Er is een ruime parking voorzien op “Lange Akker” (Colruyt), Drieputtenstraat en Kerkplein.

Voor de wandelaars die uit de richting Overmere komen is er gelegenheid om te parkeren op de

ruime parking van de Aldi, Gentsesteenweg 40/44.

  • De parking is 350 meter van de startzaal gelegen die vanaf daar gemakkelijk bereikbaar is.
  • Vanaf de parking ga je links tot het rode licht, dan rechtdoor oversteken en iets verder kom je op  het Kouterplein en daar is de startzaal van de wandeling.
  • De inschrijving gaat bewegwijzert worden met borden van de Aldi parking tot aan de startplaats.
  • Van de startplaats weer naar Aldi parking gaan we ook borden voorzien.

Mogelijke afstanden zijn 6/9/11/16/22/24 en 29 km.

Alle afstanden vertrekken samen langs enkele trage wegen. De 6 en de 11 km gaan richting wijk Avermaat waar er een rustpost is voorzien. De 6 km keert na de rustpost weer naar de startzaal. De 11 km gaat verder langs verschillende veldwegen naar Zele Dijk waar langs de Schelde gewandeld wordt en komt dan weer naar de rustpost in Avermaat.

De afstanden 9/16/22/24 en 29 km gaan door de Gratiebossen, vroeger bekend door de roversbende van Jan Praet, die weerloze burgers overvielen. De 9 km verlaat ons en gaat langs een nieuwe trage weg richting rustpost.

De andere afstanden wandelen volledig de gratiebossen door en hebben hun rustpost aan de Donkkapel, een unieke rustpost, waar je tussen de Heilige beelden je boterhammen kan verorberen.

Na een welverdiende rust leiden we de wandelaars dan richting Avermaat, door de Gratiebossen en het broek van Berlare. Een mooi stukje natuur en ook door een nieuwe trage weg naar de rustpost in Avermaat. De 16 km gaat vandaar weer naar de start. De grotere afstanden gaan richting Scheldedijk en zo naar de Waterhoek waar indertijd de film van Mira, met Willeke Van Ammelrooy, is opgenomen. Zo gaan we verder langs rustige wegen naar de rustpost.

Met uitzondering van de 29 km gaan alle afstanden weer naar de startplaats langs de Paardekop en smalle veldwegen.

De 29 km gaat verder richting sportpark van Zele, Bautink wegel en veldwegen om ook terug de startplaats te bereiken.

Ook aan de ingang van de startplaats vindt men er de Kouterkapel, met het beeld van onze Lieve Vrouw Van Zeven Smarten, een mooie kapel die echt een bezoekje waard is.

Aan de aankomst zijn er lekkere Pannenkoeken, braadworsten, soep, belegde broodjes, gebak en verschijdene koude en warme dranken te verkrijgen.

Zoals je kan lezen is deze wandeling zeker een bezoek waard.

Een voorproefje van wat er allemaal te zien valt vindt je hier:

 

 

 

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”103390724400529257494″ ualb=”6519835784723136065″ imgl=”fancybox” dltext=”Fotos” style=”gallery” row=”8″ grwidth=”800″ grheight=”600″ num=”180″ size=”320″ shadow=”1″ highlight=”1″ align=”center” max=”180″]