Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/12/2018
07:30 - 15:00

Locatie
Parochiezaal Sinaai

Categorie


Onze laatste inrichting van 2018 heeft plaats op zondag 9 december. U kan dan voor de 34e keer al deelnemen aan onze Kersttocht in Sinaai. We starten in  de Parochiezaal op Dries, te 9160 Sinaai. De wandelaars die met de trein komen kunnen ook starten in Zaal Toon, Wijnveld 251, 9112 Sint-Niklaas, op wandelafstand van het station.

Er is een vrije keuze om te starten tussen 7.30 uur en 15 uur. De afstanden bedragen 7 – 11 – 15 – 18 of 23 km.

De 7 km vertrekt richting Puivelde, maar splits af en gaat direct naar Zaal Toon op het Wijnveld.

Alle andere afstanden gaan via de Papenakker en Boseinde naar de rustpost in Puivelde. De 18 km en de 23 km maken een lus in Puivelde om dan samen met de andere afstanden terug te keren langs het voetbalplein-bossen en Wed. Voswegel-Drei Schouwenwegel-Boskapel en Kouterstraat naar de rustpost op het Wijnveld.

Vanaf de rustpost op het Wijnveld maken de 15 km en de 23 km nog een ommetje van ong. 5 à 6 km via de veldwegen en bosgebieden langs de Luitentuit.
Alle afstanden, behalve de 7 km, keren dan terug langs de voetbalvelden waar ook de deelnemers van de 7 km op ’t einde bijkomen.

De inschrijving bedraagt 1.50 €. Leden van een herkende wandelclub betalen 1.10 €. Ook mensen met een kansenpas betalen 1.10 €.

Het Waasland (ook wel Land van Waas genoemd) is een historische en geografische streek in het noordoosten van de huidige Belgische provincie Oost-Vlaanderen en het gedeelte van de provincie Antwerpen op de linker Scheldeoever. Het Waasland wordt in het noorden begrensd door de staatsgrens met Nederland, in het oosten door de Schelde, in het zuiden door de Schelde en de Durme en in het westen door de Durme. Sint-Niklaas wordt soms gezien als hoofdstad van het Waasland, maar sinds de Franse bezetting (1795-1814) heeft het gebied geen administratieve functie meer.

‘Waas’ gaat etymologisch misschien terug op het Germaanse ‘wasu’, dat ‘drassige grond’ betekent, of op een oud Teutoons woord met de betekenis van ‘slijk’. Een andere mogelijkheid is het Middelnederlandse woord ‘wastin(n)e’, wat ‘woeste grond, woestenij’ betekent (vgl. Engelse ‘wasteland’).