Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
03/04/2021 - 18/04/2021
07:30 - 15:00

Locatie
Kerk Van Avermaat

Categorie


 

Er worden enkel pijlen opgehangen, geen startzaal of rustposten

Er is keuze uit 5, 8 en 16 km. De 5 en 8 kunnen gecombineerd worden tot 13 km, evenals de 5 en 16 km en zodoende 21 km krijgt.

Alle afstanden vertrekken thv de kerk in Avermaat, Zele. Voor de kerk kan er geparkeerd worden.

De 5 km (werkelijk 5.1 km)
Als we met onze rug naar de kerk staan, gaan we naar rechts. Bij de eerste splitsing gaan we rechtsaf, deze weg blijven we volgen tot aan de dijk. Op de dijk gaan we linksaf. We lopen een kleine 2 km naast de Schelde. Aan café het scheepken, verlaten we de dijk, thv de calvarieberg komen we in open veld en dat blijft zo tot een honderdtal meter voor de kerk van Avermaat, het eindpunt.

De 8 km (werkelijk 8.9 km)
Ook hier vertrekken we aan de kerk van Avermaat en gaan in dezelfde richting als de 5 km. Aan de eerste splitsing naar rechts tot aan de dijk, voor de dijk slaan we rechtsaf. Vanaf hier is het volop open veld, we wandelen voorbij het GOG (Gecontroleerd OverstromingsGebied). We blijven de weg volgen tot aan het schuitje, daar loopt de Broekse Vaart, daar gaan we linksaf.
Het broek verlaten we richting Kamershoek, onderweg komen we de Heilige Annakapel tegen. Via Kamershoek en Meerskant gaan we terug naar de startplaats.

De 16 km (werkelijk 15.8 km)

Het parcours van de 8 km wordt gevolgd tot aan de de kruising tussen Heirweg en Schuurstraatje, hier gaat de 16km rechtdoor. Dit wordt gevolgd tot in het centrum van Berlare, we vervolgen de weg en gaan via het park van Berlare, voorbij het kasteel van Berlare. Via een aardeweg, komen we bij de Broekse Vaart en de Oude Meer komen we zo bij het Donkmeer. Dat blijven we volgen tot aan de Eendenkooi, daar steken we het meer over en gaan verder richting Bareldonkkapel. Voorbij de Kapel gaan we naar rechts tot aan de Broekse Vaart en de Turfputten, vanaf daar volgen we verder het parcours van de 8 km.

 

QR Codes om de tocht op te roepen via “RouteYou”

 

                   5 Km                      8 Km                       16 Km