Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
04/07/2021
07:00 - 17:00

Locatie
Jeugdstadion Sporting Lokeren

Categorie


 

Alle afstanden starten in de Jeugdkantine van Sporting Lokeren-Temse, Daknamstraat 91, Lokeren. Er is keuze uit verschillende afstanden nl 6, 10, 16, 23 en 31 km.
Alle afstanden vertrekken via de parking zo naar de Daknamstraat en gaan allen door het Park Ter Beuken.

De 6 km. (6,3 km werkelijk),

Na het vertrek steken we de Daknamstraat over en gaan via H. Van De Vijverstraat richting de Durme. Via een parallelweg van de Tweebruggenstraat gaan we naar het Park Ter Beuken, daar blijven we het grootste deel naast de Durme lopen. Die Durme blijven we volgen tot aan het Aardeken waar we linksaf gaan richting de Nijverheidsstraat. Vanaf hier volgen we de oude spoorlijn tot aan de Bosstraat, waar we rechtsaf gaan. Via een boswegel die voor het grootste deel door het bos loopt komen we aan in de Krommestraat. Om via de Daknammolenstraat terug te keren naar het startpunt.

De 10 km. (9,9 km werkelijk),

Die volgt hetzelfde traject als de 6 km, maar ipv van linksaf te gaan op het Aardeken, wordt er daar rechtdoor gegaan. De volgende afslag wordt er linksaf gegaan, de Buylaers in. Via de Oude Baan (het Vlooistraatje in de volksmond) en de Oude Bruglaan komen we aan bij de School de Rozen, onze rustpost. Na de rust trekken we verder naar het Bospark, dat we zo goed als volledig aandoen, na het Bospark, is het Verloren Bos aan de beurt om door te wandelen. Na het verloren bos komen we uit op de oude Spoorlijn van waar we het parcours van de 6 km verder volgen tot aan de startzaal.

De 16 km. (16,0 km werkelijk),

Tot aan de rust wordt het parcours van de 10 km gevolgd. Na de rust gaan we via de Waasmunsterbaan naar het Molsbroek. Waar we de ganse toer rond doen. Om via de Leeuwerikstraat terug te keren naar de rust. Na de tweede rust wordt het parcours van de 10 km verder gevolgd.

De 23 km. (23,1 km werkelijk),

Tot aan de rust wordt het parcours van de 10 km gevolgd. Na de rust gaan we via de Waasmunsterbaan naar het Molsbroek, eens op het pad rond het Molsbroek, blijven we naast de Durme, Durme dat is een oud Keltisch woord en dat betekend “woelige beek”, hier naast het Molsbroek is van die woelige beek weinig te zien. Dus we blijven naast de Durme lopen tot aan de brug onder de E17, daar gaan we linksaf de Donkerputstraat in. Die aardeweg blijven we volgen tot aan de Neerstraat, die steken we zo goed als recht over en gaan via de Sysstraat naar de Ruiter. Daar is er een tweede rust voorzien. Na deze rustpost gaan we via een veldwegel naar de Ketelboetstraat, waar we linksaf gaan. Wat verder steken we de Neerstraat over en komen aan bij de Hamputten, daar nemen we het padje tussen de twee putten. Zo komen we weer uit op de dijk rond het Molsbroek, de dijk wordt verder gevolgd om via de Leeuwerikstraat uit te komen bij de school De Rozen. Waarna we verder het parcours van de 10 km volgen.

De 31 km. (32,4 km werkelijk),

De 31 km volgt volledig het parcours van de 23 km, maar in de rust op de Ruiter, wordt er een extra lus gewandeld.
Extra lus na de rust in de Ruiter: we gaan via de Sousbeekstraat en de Hellestraat richting het oud vliegveld van Waasmunster. Dat is een volledige open groene zone. Van het oud vliegveld, blijven er nog twee gebouwen over, een wachtlokaal en restanten van een vliegtuigloods. Ook de betonwegen die gebruikt werden om de landingsbaan te bereiken liggen er ook nog. Voorbij de twee resterende gebouwen komen we voorbij het Baverik gebouw, hetwelk zichtbaar is op onze rechterkant. We blijven in het open veld en gaan via de Lange Veldstraat en de Schapendreef verder na de Groenselstraat. En gaan zo verder naar de Rustpost, de zaal van De Sint Janskring.
Na de rust wordt het parcours van de 23 km gevolgd.

 

Hieronder vinden jullie de QR-code van elke afstand, door deze in te scannen is het mogelijk om de kaart af te drukken.