Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29/10/2022
08:00 - 18:30

Locatie
Polyvalente Zaal "De Klavers"

Categorie


Er is keuze uit 6, 10, 15, 20 en 25 km.

 

Alle afstanden vertrekken vanuit de sporthal De Klavers, Sint-Andriesstraat 4, 9111 Belsele.

De 6 km (werkelijk 6.4 km) 26% onverhard

We vertrekken via rustige wegen in de wijken en gaan zo naar de spoorlijn, die blijven we even volgen. Ter hoogte van het station, steken we de spoorlijn over en volgen de Kerkstraat tot aan de Moortelhoekstraat. We gaan linksaf en via verschillende veldwegels komen we weer uit bij de spoortlijn. De Stationswegel blijven we volgen tot aan het Mierennestbos, om daarin linksaf te gaan, na het bos gaan we weer linksaf en komen zo weer uit bij de start.

De 10 km (werkelijk 10.0 km) 25% onverhard

We vertrekken via rustige wegen in de wijken en gaan zo naar de spoorlijn, de Stationswegel blijven we even volgen tot aan de Kouterwijk, daar gaan we rechtsaf de Kouterwegel in. We steken de Stationsstraat over en komen zo in de Sinaaiwegel. Aan de Boskapel gaan we linksaf. Via padjes (Belselewegel en houtakkerswegel) komen we uit in de Kouterstraat. Deze volgen we even tot aan het Wijnveld, alwaar er een rustpost is. Na de rust gaan we naar rechts en via de open velden komen we uit aan het station van Sinaai, hier steken we de spoorlijn over. Via Neerkouter en de Oude Baan, komen we uit bij de N70, die we een klein stukje volgen om deze daarna over te steken. Via een rustige wijk komen we terug aan de N70, die we weer oversteken. Zo komen we in het Park van Belsele. Via Belsele dorp en Molenstraat komen we terug aan de start.

 

De 15 km (werkelijk 16.2 km) 37% onverhard

Tot aan de Kouterwegel wordt het parcours van de 10 km gevolgd. In plaats van de Kouterstraat over te steken, gaan we hier linksaf, deze blijven we volgen tot aan het Wijnveld alwaar er een rustpost is. Na de rust gaan we rechtsaf, iets verder gaan we weer rechtsaf en komen uit in de Hooimanstraat, deze blijven we een tijdje volgen. Via verschillende aardewegels komen we uit in de Kruisstraat. Achter de kerk van Puyvelde is er een volgende rustpost. Na deze rust gaan we verder langs de Marktstraat. Iets verder gaan we linksaf de Durinckwegel in en deze blijven we volgen tot aan de Molenbeek het padje naast deze beek blijven we volgen tot aan de Marktstraat. Via de Eikenlaan en de stadhouderboswegel komen we op het parcours van de 6 km dat we verder volgen tot aan de start.

 

De 20 km (werkelijk 22.2 km) 44% onverhard

De 20 km is hetzelfde parcours als de 15, met één uitzondering, bij de eerste rust in zaal Toon, wordt er nog een lus van 6 km gemaakt. De lus gaat voornamelijk langs open velden en via het oude wijnveld.

De 25 km (werkelijk 26.6 km) 39% onverhard

De 25 km volgt het parcours van de 20, met enige verschil in het begin is er een lus van 4.4 km, na die lus kom je terug in de startzaal, de lus gaat voornamelijk langs de populierenwijk en het hof van Belsele.

Hieronder vinden jullie de QR-code van elke afstand, door deze in te scannen is het mogelijk om de kaart af te drukken.

Hieronder een eerste impressie van de tocht. ( Door José Elinck)

Met de medewerking van :