Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20/12/2014
14:00 - 21:00

Locatie
Refter KTA

Categorie


Op zaterdag 20 december 2014 gaan de met de bus op bezoek bij de “Brugse Globetrotters VZW ” in Sint Michiels.

Brugge binnenste buiten in Kerstsfeer.

We vertrekken om 13H00 stipt aan Van de Keybus. Je kan ook opstappen in Lokeren aan de Lidl.

Van de Brugse Globetrotters kregen we volgende tekst:

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we onze “ster”-tocht “Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer” om Brugge echt door en door te leren kennen. Alle kerstmarkten staan op het programma en we zorgen zoals elk jaar voor diverse kortingen. De datum van afspraak is zaterdag 20/12/2014.

Er wordt zoals de laatste jaren gestart vanuit het K.T.A., Rijselstraat 7, te Sint-Michiels Brugge. Gelegen op een kleine 500 meter van de achterkant van het station Brugge.

Er kan van 9h tot 17h gestart worden. Aankomst voor 20h. Er zijn 4 afstanden voorzien, namelijk 6 , 11 , 15 en 20 km met de nadruk op de kerstmarkten en bekende en onbekende kerken in Brugge. We rekenen op iedereen om niet te vroeg te starten, gezien de tocht speciaal open staat voor de namiddag wandelaars, die kunnen profiteren van de kerstverlichting. Vandaar dat de aankomst tot 20h open blijft.

Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 1,50 voor niet leden en €1,10 voor leden van een wandelfederatie. Kinderen tot 12 jaar die lid zijn van een wandelclub betalen slechts €0,50 , enkel op vertoon van de lidkaart van het kind.

In de startplaats is er mogelijkheid om hutsepot te eten – graag reserveren of ’s morgens bonnetje kopen ! Verder voorzien we kort na de middag het bezoek van de Kerstman. In de namiddag fleurt een accordeonist onze startplaats met leuke muziek op.

We passeren ook het ijssculpturenfestival met ICE MAGIC met als thema “The Land of The Hob”. Verder is er ook een Reuzenrad en Kerstwensenbos op het Koning Albert I Plein. We onderhandelen nog met hen voor kortingen. Ook op de kerstmarkten proberen we kortingen op vertoon van je controlekaart te versieren.

Uiteraard staan de steegjes en ongekende straten, maar ook de kerken van Brugge op het programma. Eigenlijk is de 6km hoofdzakelijk gericht op de kerstmarkten. De 11 km gaat verder de stad in en door o.a. Sint Gilles , Sint Anna en het Sint Jacobskwartier. De 15 km toert wat meer in dezelfde parochies, met het accent op ongekende straten, kerken en pleintjes. De 20 km doet een speciale unieke lus in het Sint Anna- en het Sint Gilleskwartier

Een echt unieke gelegenheid om Brugge van een andere kant te bekijken, de kerstsfeer op te snuiven en mooie plekjes van Brugge te zien. Alle afstanden blijven in de historische binnenstad, met historische duiding bij de voornaamste monumenten.

Uw bijdrage wordt verwacht voor 13 december 2014 !!!!