Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18/11/2018
07:45 - 18:00

Locatie
Ontmoetingscentrum Tijl4

Categorie


We nemen deel aan de Campinatocht

 

Afstanden : 4, 8, 12, 18, 21 Km.

We vertrekken op de parking  Tweebruggenstraat 4, 9160 Lokeren om 7h45 en dan om 8h00 bij Van de Keybus in Belsele.

Start: Ontmoetingscentrum Tijl4, Boeretangsedreef 69, 2480 Dessel

Kort na de start splitsen de afstanden.

 

De 4 km gaat richting Dessel centrum. Voor het centrum gaan we rechtsaf richting Elsakker en komen via veldwegen in Broekberg terecht. De 4 km gaat door de bossen van Brazelbergen en langs de sportterreinen van Dessel terug naar hun startplaats.

De 8 km vertrekt in de omgekeerde richting, weg van Dessel om via de bossen van ‘brazelbergen’ de voormalige hoeve ‘Boeretang’ te bereiken.

Via een wegeltje rond een plas, een oude zandwinningsput, gaat het verder door om alzo het kanaal Bocholt-Herentals te bereiken. Dit wordt even gevolgd, richting Bocholt tot bijna aan de Turnhoutsebaan. Het pad steekt een beetje verder de Witte Nete over om opnieuw via de bossen van ‘Brazelbergen’ de startplaats te bereiken.

De 12, 18 en 21 km vertrekken door de bossen van Brazel en de Duinwijk, over rustige landelijkewegen richting Molenheide. We steken de Werbeekse Nete of Desselse Nete over en bereiken evenverder de kapel ‘O.L.V. Ter Sneeuw’.

Het gaat verder over rustige landwegen naar onze volgende kapel de ‘Heilige Kruiskapel’, waar ook de rustpost is, zaal ‘Kristoffelheem’. Hier kan men een lus maken van 6 of 10 km, 90% onverhard.

Deze gaat door weilanden en bossen van het gebied ‘Het Goor’,om alzo terug de rustpost te bereiken. Na de rust gaat het, over rustige wegen, via Klaaseind, de rand van de dorpskern, met zijn oude pastorie, richting’Goormansdijk’ waar we even voor het kanaal de 8 km ontmoeten, en even later de start.