Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19/04/2015
08:00 - 16:00

Locatie
Koninklijk Atheneum

Categorie


Op zondag 19 april 2015 gaan de met de bus op bezoek bij de Wandelclub “De Padstappers vzw”.

We vertrekken om 08H00 stipt aan Van de Keybus. Je kan ook opstappen in Lokeren aan de Lidl.

Net zoals de voorbije jaren kiest de omloopbouwer voor een aaneenschakeling van natuurpaden en rustige wegen, al dan niet verhard. Waar nodig worden alternatieve omlopen gemaakt, zodat de 6 km (kinder- en rolstoelwagens), 8, 10 en 12 (kinderwagens) zonder veel problemen kunnen worden bewandeld.
Vrijwel onmiddellijk na de start krijgt men een eerste stukje natuur onder de voeten geschoven. Een pad dat voor het eerst in de tocht wordt opgenomen, zet onmiddellijk de toon. Het Boelarebos staat voor iedereen op het programma. In deze tijd van het jaar is deze plek een lust voor het oog. De blauwe boshyacint kleurt het bos paars en de daslook steekt hier en daar ook al de kop op. Kortom, geuren en kleuren naar ieders hartenlust.
Geraardsbergen kwam de laatste jaren al heel wat in het nieuws met de discussie of de Muur al dan niet in de Ronde moet. Als wandelaar kan men deze kuitenbijter opnieuw bedwingen. Omdat sommigen deze hindernis echt te zwaar vinden, komen niet alle afstanden over de Muur. Daarom wordt er na de Markt de keuze geboden de lus met Muur, zijnde 8, 12, 16, 22, 32 en 42 te bewandelen. Wie hem liever links wil laten liggen, kiest dan weer voor 6, 10 of 14 km.
De Natuurreservaten staan eveneens centraal in deze Mattentaartentocht. Naast het Boelarebos is er voor de 10, 12 en 42 km een doorsteek door de Korte Lake voorzien. De zuivere lucht van dit reservaat zorgt voor uitzonderlijke korstmossen. Wie 14, 16 of 42 km wandelt, krijgt er een stukje natuurgebied van de Rietbeemd bij. Meer zelfs, in het hart van het reservaat zorgen we voor een mooie rustpost. De 22 km rijgt de natuurpaden aan elkaar, terwijl de 32 en 42 km ook kennis maken met de natuurgebieden Kluysbos en Markvallei. Elke rasechte zal dit zeker weten te appreciëren
Maar er is meer, een Mattentaartentocht zonder onze culinaire specialiteit zou er geen zijn. Deze keer geven we de halve mattentaart niet bij de start, maar op de Markt, meer bepaald in de thuishaven van de Toeristische Dienst van Stad Geraardsbergen. In het bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen wordt er nog een extra tas koffie bij aangeboden en krijgt men verder de kans om deel te nemen aan een wedstrijd. De gelukkigen winnen mooie prijzen. Vergeet verder niet te genieten van het Manneken-Pis en de rommelmarkt. Ter gelegenheid van de opening van het Toeristisch Seizoen en de Dag van de Mattentaart zal er op de Markt trouwens heel de dag door van alles te beleven zijn.
Ook de kleinsten komen bij ons aan hun trekken. Wie 6 of 8 km wandelt, kan deelnemen aan een fotozoektocht. Wie 10 of 12 km wandelt, krijgt de kans deel te nemen aan een vragenzoektocht. Na de tocht wacht de kinderen een speciale attentie. Kinderen die een andere afstand wandelen, kunnen op vertoon van inschrijfkaart eveneens deze attentie ophalen. Verder is er nog een springkasteel waar de allerlaatste energie kan worden opgebruikt.
Sportief wandelen … test eens jezelf. Wie graag weet hoe sterk hij of zij in het wandelen is, kan deelnemen aan het Sportief Wandelen. Voor meer informatie hierover verwijzen we graag naar www.sportiefwandelen.be
Deze tocht telt eveneens mee voor de Prior Trofee. Wie de kaart nog niet heeft, kan ze vragen en verder komen stappen voor een fles Prior van 75 cl na 4 tochten. Verder is er natuurlijk de plaatselijke lekkernij, de mattentaart. Wie pakketten mee huiswaarts wil nemen, wordt aangeraden deze voor het wandelen te bestellen.
Nog niet overtuigd? Alvast wel! Wie bij ons wandelde weet beslist dat de voet- en veldwegen nog in groten getale aanwezig zijn en worden gebruikt. Verder zijn er de vele natuurgebieden, de culturele sites, de prachtige vergezichten en de MUUR.
Wij, PADSTAPPERS GERAARDSBERGEN, rekenen op uw aanwezigheid in de “DENDERENDE VLAAMSE ARDENNEN” en wensen u nu al heel wat stapplezier op zondag 19 april.

Kort samengevat
 Wandelen in de Denderende Vlaamse Ardennen
 GRATIS een halve Mattentaart en koffie onderweg
 Afstanden met Muur: 8-12-16-22-32-42 km – zonder Muur: 6-10-14 km
 Tweede tocht tellend voor de PRIOR-trofee (fles 75 cl)
 Door verschillende natuurgebieden: Boelarebos, Korte Lake, Leanderbos, Beauraingbos, Rietbeemd, Markvallei, Kluysbos en Raspaillebos.
 Klimmen en dalen met steeds mooie vergezichten
 Voor de kleinsten foto- en vragenzoektocht met attentie voor elk kind
 Drank en spijs aan democratische prijzen
 Opening van Toeristisch Seizoen Stad Geraardsbergen en Dag van de Mattentaart, met belevingsdag op de Markt
 Meer informatie, kaarten, GPS tracks op www.padstappers.be
 Sportief wandelen op 22, 32 en 42 km, meer info op www.sportiefwandelen.be
 EHBO: Rode Kruis afdeling Geraardsbergen

Afstanden:

Zonder Muur 6-10-14 km

Met Muur 8-12-16-22-32 en 42 km

Inschrijfrecht:

Federatieleden : € 1,50

Niet Leden : € 2,00

(reductiebon op www.padstappers.be)

Start en Aankomst:

Koninklijk Atheneum

Papiermolenstraat 103 GERAARDSBERGEN

Bestel meeneempakket  Mattentaarten voor je start !!!

 http://www.padstappers.be

 

 

 

Uw bijdrage wordt verwacht voor 12 april 2015 !!!!