Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/06/2018
07:45 - 18:00

Locatie
Zaal Onder Den Toren

Categorie


De verschillende parcours trekken door de groene vallei van de slingerende rivier “ De Dijle “

De Dijlevallei is een groene vallei met zijn landerijen en zandbossen en ook de “coupures” van deze rivier, deze zijn ontstaan door het rechten van de rivierloop, en zijn nu visvijvers!!

Er staan ook enkele mooie natuurgebieden op hen te wachten om te genieten van een mooie dag!

De wandelaars kunnen kiezen uit tal van afstanden,  ieder naar zijn kunnen en verlangens.

Afstanden zijn; 4.3,  7.5  eveneens toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, verder 5.3,  8.2,  8.7,  14.2,  15.6,  18.5,  21.7,  26.3,  28.4,  31.8,  38.5 en 44.2 km.

Iedere wandeling heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheid.

Zo kan je langs het dorpje van Pater Damiaan, Ninde, stappen met zijn beeltenis langs de oever van de Dijle. Of je stapt

door de ” Wilde Heide”, met zijn talrijke vijvers of loopt op de oevers van de Antitankgracht met mogelijk grazende schapenkudde.

De langere afstanden lopen door het “ boerenerf “, gehucht van St Adriaan met zijn gekende kappellen, oa deze van St Adriaan zelf. Daar kunnen ze in De Kram, genieten van een verdiende rust, op de eerste controle post!

Zij wandelen verder langs boerenerven en velden, door het zandbos “Den Hooiberg “ in de richting van Rijmenam, waar ze een verzorgde rustpost krijgen.

De langste afstanden krijgen daar enkele mooie lussen te wandelen, eveneens door een mooie natuur gebied.

Daarna keren ze terug naar St Adriaan voor een volgende stop en rustpost, vanwaar alle afstanden terug naar de start lopen. Na een stukje van de Dijle te bewandelen, komen ze aan de historische “ Hansbrug “,  die helemaal terug in de originele vorm werd gerestaureerd! Verder stappen ze dan naar en langs de resten van de antitankgracht en de site van het kasteel “ Van Roost “, wat nu een speel en belevings site, is verder naar de vertrek plaats.