Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/08/2016
08:00 - 18:00

Locatie
Feestzaal Klosterhof

Categorie


De bus vertrekt in Belsele aan Van Den Keybus om 8.00 uur en om 7.45 in Lokeren Tweebruggenstraat 4 aan de parking van Marobel.

Je kan ook opstappen over hotel Serwier in Sint Niklaas.

We nemen deel aan de 34e Kattenbosserheidetocht.

Deze wandeltocht start zoals steeds in het Klosterhof in Kattenbos  en doorklieft gans  Kattenbos, de bakermat van het wandelen in de groene natuurstad Lommel.

Vertrekkend vanuit de alom gekende parochiezaal “Het Klosterhof” dwaal je richting Pijnven, en zo via de bossen langs de Oude Diestersebaan en het autotestcentrum Flanders Drive Center  langs het Blauwe Meer en voor de grotere afstanden ook voorbij aan het Duits militair kerkhof (met zijn 40.000 gesneuvelden zeker een bezoek waard), over de Kattenbosserheide tot in de rustpost in Gelderhorsten.

De langste afstanden maken van hieruit nog een ommetje richting Kerkhoven en het idyllische Kanaal van Beverlo, natuurgebied De Most en Keiheuvel.

Terugkeren doe je dwars door de bloeiende Kattenbosserheide en voorbij aan de nieuwe lokatie  van De leyssensmolen, door het bos en heidegebied De Katterijen met het beekje De Molnete langsheen de uitlopers van de nieuwe industriegebied Het Kristalpark met zicht op de 8 reusachtige windmolens voor de nodige groene energie naar Het Klosterhof.

Mogelijke afstanden : 4, 7, 12, 15, 19 en 21 km.