Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
21/04/2018
07:45 - 18:00

Categorie


We nemen deel aan de 50e Zandmars.

Na onze succesvolle busuitstap naar Vlissingen verleden jaar kwam de vraag van vele leden om nog eens in de streek te komen wandelen. Nu is onze keuze gevallen op de Zandmarsen met vertrek vanuit Middelburg.

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 1100 rijksmonumenten met als uitschieters het zeer mooie stadhuis met aanpalend het marktplein vol met oude gebouwen, de Abdij van Middelburg waar ook het zeeuws Museum is gevestigd, de Lange Jan, een historische hoge toren van 90.50 meter, die je kan bezichtigen mits betalen van inkomgeld, Jachthaven Middelburg, Kuiperspoort, vismarkt en de mooie grote Oostkerk. Hopelijk loopt de wandeling voor een deel door het mooie centrum.

Waar we volgens de weinige informatie die we hebben ontvangen wel langs wandelen is het kanaal door Walcheren dat 14.5 km lang is. De aanleg vond plaats tussen 1870 en 1873 en is een waterverbinding tussen de Westerschelde en het Veerse Meer. Nu wordt het kanaal veel bevaren door pleziervaartuigen.

Ook doen we de Middelburgse bolwerken aan. Dat waren vroeger de verdedigingswerken met nu enkele bijzondere bomen. Bij de Koepoort vind je de trompetbomen en de maseik. Ook zijn er verschillende molens te bewonderen zoals de Seismolen en de hoop.

De grote afstanden gaan naar West–Sausburg dat ten noord oosten van Vlissingen grenst. Vroeger was dit een dorp maar nu een wijk omdat er in 1978 door de gemeente Vlissingen geen eigen postcode en plaatsnaam is aangevraagd.

De afstanden zijn 5-10-15-25en 40 km het normale startuur voor de 25 km is 8 uur maar op mijn vraag mogen we later starten voor deze afstand .

Ik hoop dat ik jullie wat wijzer heb kunnen maken over de wandeling met de zeer weinige informatie die ik kreeg van de inrichtende club.

Hopelijk tot zaterdag 21 april .

Afstanden : 5, 10, 15, 25  of 40 Km.

We vertrekken bij Van de Keybus in Belsele om 7h30 en daarna op de parking  Tweebruggenstraat 4, 9160 Lokeren  om 7h45