Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
17/04/2016
07:00 - 18:00

Locatie
Athénée Royal

Categorie


De bus vertrekt in Belsele aan Van Den Keybus om 7.00 uur en om 6.45 in Lokeren Tweebruggenstraat 4 aan de parking van Marobel

Je kan ook opstappen over hotel Serwier in Sint Niklaas.

We gaan naar de “Stavelot Marche Club ASBL” voor een wandeling door het Ardennenwoud en de historische stad Stavelot, met mooie vergezichten over de vallei van de Amblève.

Er zijn afstanden van 4, 7, 12, 21 en 30 km te stappen. Er is ook een 42 km tocht, maar daar zullen we te laat voor aankomen.

Stavelot is een kleine stad met zijn charme van pittoreske straatjes en een abdij dat midden in de natuur ligt. In het historisch hart van Stavelot vinden we de prachtig gerestaureerde abdij die drie musea musea omvat : het historisch Museum van het vorstendom Stavelot-Malmedy, het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps, het Museum van dichter Guillaume Apollinaire. Er is ook een mooie tijdelijke tentoonstel tot einde mei, expositie Anne Franck (in 8 maanden meer 30 000 bezoekers voor deze expositie).  Er is in  de abdij ook een boetiek en een taverne met specialiteiten van de streek. Meer info kan je vinden op :www.abbayedestavelot.be

Nu over de wandeling:

Er zijn afstanden van 4, 7, 12, 21 en 30 km te stappen. Er is ook een 42 km tocht, maar daar zullen we te laat voor aankomen.
Voor de 4 km is er geen controle. Voor alle andere afstanden, beginnen we  langs de rivier Amblève en door het gehucht van Challes met zijn karakteristieke boerderijen. Daarna kom je uit dit dal door een bos om op een heuvel te komen (we zijn in Ardennen ! J) Na ongeveer 3 km komt de eerste rustpost in het dorp Vaux-Richard. Vandaar terug naar Stavelot voor het parkoers van 7 km door een deel van de stad. Voor de andere afstanden, is het wandelen door de Ardense bossen en het platteland van de dorpen. Terug naar Stavelot met een hele mooi panorama van de stad met goed weer ! Alle afstanden eindigen door de stad en bij de abdij.

Op tijd inschrijven is aangeraden…… bus vol is vol !!!!