Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
30/04/2017
08:00 - 18:00

Locatie
Site Ilva, Industriezone Zuid III, 9320 Erembodegem

Categorie


We vertrekken met de bus in Belsele aan Van Den Keybus om 8.00 uur en om 7.45 in Lokeren Tweebruggenstraat 4 aan de parking van Marobel.

We nemen deel aan de Vlaamse Wandeldag, steevast op de laatste zondag van april.

Start en Aankomst : Site Ilva, Industriezone Zuid III, Industrieilaan 18,  9320 Erembodegem.

 

Mogelijke afstanden : 6, 8, 13, 18, 24, 26, 32 en 40 km.

Omloop 6 km

Het traject situeert zich in de buurten die we terugvinden in de boeken van Louis-Paul Boon. We komen langs de Kapellekensbaan, het nieuwe sportcomplex Schotte, de Termurenlaan en de Termurenkapel. Na een drietal km. bereik je de rustpost.

Je verlaat snel de bebouwde kom van Erembodegem en loopt een tijdje in de Wellemeersen. Via de nieuwe voetgangers-fietsersbrug keer je terug naar de startzaal.

Omloop 8 km

Via enkele straten en paadjes bereik je al snel het Osbroek, een groot natuurgebied, dat is ontstaan uit een slibvlakte die door een meander van de Dender is uitgegraven.

Hoger ligt de Molenkouter, waar in tien jaar tijd konikspaarden en gallowayrunderen een nieuwe wildernis hebben ontwikkeld.

Je gaat verder door het Stadspark van Aalst, stapt langs de Kapellekesbaan, het sportcomplex Schotte om na 5,1 km de rustport te bereiken.

Langs enkele rustige wegen en paadjes kom je terug aan de startzaal.

Omloop 13 km

Je volgt een tijdje het traject van de 8km, maar je gaat langs andere paden door het Osbroek. Na het verlaten van het Osbroek ga je verder door de Hoezekouter. Je komt langs de Sint-Jobkapel en langs het kasteel van Regelsbrugge. Na 5,5 km bereik je de rustpost. Vervolgens ga je door het historisch centrum van Aalst met het oud Schepenhuis, het Belfort en het Gebiedshuisje als blikvangers. Op de Grote Markt staat ook de Borse van Amsterdam, oorspronkelijk het gebouw van de gilde van de Vrije Vleeschhouwers. Voor het Belfort staat het standbeeld van Dirk Martens, de eerste Vlaamse drukker en rechts ervan het vroegere Stadhuis. Op de binnenkoer vindt je het standbeeld van Ondinneke, de hoofdfiguur uit de Kapellekensbaan van Louis-Paul Boon.

Je komt langs de toeristische dienst, de Sint-Martinuskerk en het Stedelijk Museum “’t Gasthuys” . Je verlaat het centrum en loopt een stukje door het stadspark om de wandelaars van de 8 km te vervoegen.

Omloop 18 km

Als je voor deze afstand kiest volg je het traject van de 13 km tot in het historisch centrum van Aalst. Via de Sint-Annabrug ga je naar het stadsgedeelte aan de andere kant van de Dender. Je stapt de carnavalshallen voorbij en gaat door het Zwembadpark om na 10,5 km de tweede rustpost te bereiken.

Je duikt terug de natuur in en loopt door de Gerstjens. Dit is een natuurgebied dat aansluit bij het Osbroek. Sinds 2013 zijn er twee hangbruggen met een overspanning van 16 en 24 meter.Wat verder kom je op de omloop van de 8 en de 13 km om de startzaal te bereiken.

Omloop 24 km

Tot aan de tweede rustpost loopt deze omloop gelijk met die van de 18 km. Dan volgt een lus van 5,7 km langs paadjes aan de Boskant en de Rozen. Na de lus wandel je opnieuw samen met de 18 km.

Omloop 26 km

Op deze afstand volg je tot aan de eerste rustpost hetzelfde traject als de 13, 18 en 24 km.

Nadien volgt een groene lus in de buurt van Nieuwerkerken. Langs een nieuwe tunnel onder de ringweg ga je door de Siesegemkouter, verder langs de Maal en keer je terug langs Zurendries naar de rustpost.

Na deze tweede stop volg je het parcours van de 18 km.

Omloop 32 km

Als je voor deze afstand kiest, volg je tot aan de derde rustpost het traject van de 26 km. Nadien volgt een lus van 5,7 km langs meerdere paadjes aan de Boskant en de Rozen. Na deze lus lopen we opnieuw samen met de 18 Km.

Omloop 40 km

Het traject van de 40 km loopt samen met dat van de 32 km tot en met de lus aan de Boskant. Nadien loop je nog een eindje samen, maar voor je de Gerstjens induikt maak je nog een ommetje naar Moorsel en zijn Waterkasteel, de Sint-Gudulakapel en de Leirekensroute.

In Moorsel is nog een rustpost voorzien in café De Bril. Na deze laatste rustpost vervoeg je al snel de wandelaars die door de Gerstjens terugkeren naar de startzaal.

 

 

We vertrekken terug naar Belsele, met de bus, uitzonderlijk om 17H00 !!!