Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/09/2017
08:00 - 18:00

Locatie
Kansplus

Categorie


De bus vertrekt in Belsele aan Van Den Keybus om 8.00 uur en om 7.45 in Lokeren Tweebruggenstraat 4 aan de parking van Marobel.

Je kan ook opstappen over hotel Serwier in Sint Niklaas.

We nemen deel aan de Herfsttocht van wandelvereniging “Willen is Kunnen” uit Vlissingen

Mogelijke afstanden : 5, 10, 15, en 20 km.

Na vertrek vanuit de startlocatie verlaat u al snel de bebouwde kom om door een landelijk gebied verder te wandelen. Via het slechts enkele jaren geleden aangelegde Bunkerpad, genoemd naar bunkers, die aan de tweede wereldoorlog herinneren, bereikt u het zwembad voor een eventuele stop. De tocht gaat verder naar het kanaal door Walcheren. Hierlangs gaat de route terug richting Vlissingen, waar we de volgende mogelijkheid bereiken om even te rusten. U bent nu aangekomen bij het NS station en bij de veerboot, die voetgangers en fietsers tussen Vlissingen en Breskens vervoert. Het parcours gaat verder langs de Westerschelde, de zogenaamde “Groene Boulevard”. Bij helder weer is van hier uit goed zicht op Zeeuws Vlaanderen aan de andere kant van de Westerschelde.

Als we weer in bebouwd gebied komen zien we de jachthaven van Vlissingen en ook de Koopmanshaven. Vanuit deze laatste haven varen de Nederlandse en de Belgische loodsen uit om schepen te begeleiden van en naar Antwerpen (zie foto). U vervolgt uw weg langs de gezellige en mooie boulevards van Vlissingen om bij de duinen te komen. Na een klein stukje duinen verlaten we deze weer en als we terug zijn op ons startpunt hebben we ongeveer 15 km gewandeld.

Voor de mensen die 30 km gaan lopen verklappen we alleen dat er nog meer duinen in het voorruitzicht zijn.

Voor welke afstand u ook kiest, de mooie en gezellige boulevards van Vlissingen worden door iedereen bezocht.