Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19/10/2014
08:00 - 16:00

Locatie
School De Vierboete

Categorie


Op 19 oktober 2014 gaan de met de bus op bezoek bij “wtc Nieuwpoort ” in Nieuwpoort.

We vertrekken om 08H00 stipt aan Van de Keybus.  Je kan ook opstappen in Lokeren

“Speciale Herdenking 100 jaar Groote Oorlog”.

Beste wandelvrienden,

18 oktober 1914 : de slag om de IJzer … de IJzerpolders in de omgeving van Nieuwpoort worden volledig onder water gezet. Vier jaar lang zou de streek het decor vormen van nutteloos geweld … “ den Grooten Oorlog “.

Precies 100 jaar later … in het weekend van 17 tem 19 oktober as. wordt Nieuwpoort terug ondergedompeld in de herdenking van deze Groote Oorlog. In het weekend worden talrijke activiteiten voorzien : tentoonstellingen , taptoes , concerten, opening van het gloednieuwe bezoekerscentrum Westfront en … een Groote Oorlog wandelhappening.

WTC Nieuwpoort , stad Nieuwpoort en Aktivia nodigen uw vereniging graag persoonlijk uit op zondag 19 oktober as. , ter gelegenheid van een speciale herdenkingswandeling, tevens wisselbekertocht.

Tijdens de wandeling maak je als deelnemer kennis met de voornaamste oorlogsgeschiedenis in de omgeving van Nieuwpoort. Maximaal worden de voornaamste oorlogsmonumenten aangedaan en zal u bovendien praktisch in primeur het gloednieuwe bezoekerscentrum Westfront met het Albert I monument kunnen bezoeken. Neem daarbij nog de zilte zeelucht , de duinengordel , het natuurreservaat IJzermonding en de unieke startlocatie van de Nieuwpoortse vismijn en u hebt alle ingrediënten van deze “ speciale herdenking 100 jaar Groote Oorlog tocht “ bijeen.

Kortom, deze wandeling is een aanrader voor iedereen die houdt van “iets speciaals”

Wij hopen dan ook jullie club(leden) te mogen verwelkomen

 

Uw bijdrage wordt verwacht voor 11 oktober 2014 !!!!