Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/03/2013
Hele dag

Locatie
Duintrappers Koksijde

Categorie


We vertrekken om 8 uur aan Van Den Keybus in Belsele. Je kan ook opstappen in Lokeren ter hoogte van de parking aan de Lidl op de Zelebaan.

Over het parcours:

– alle afstanden (7, 10, 15, 18, 25 en 30 km) wandelen richting De Panne, waar de centrale rustpost gelegen is in de J-club (een vakantiecentrum).  Vanaf hier keert de kleine afstand terug naar de start/aankomst.

De andere afstanden trekken allemaal doorheen het Vlaams Natuur- en Bezoekerscentrum De Nachtegaal, waar een er een facultatieve rustpost  is en waar de wandelaars het centrum kunnen bezoeken [ www.vbncdenachtegaal.be ].

Volgens de gekozen afstand krijgen de wandelaars heel wat natuurgebieden voorgeschoteld.  Zo zijn er o.a. het Kerkepannebos, het Calmeynbos, de Houtsaegerduinen, de Oosthoekduinen, en het Westhoeknatuurreservaat.  Dat laatste gebied is het grootste duinengebied in Vlaanderen en het loopt door tot in Frankrijk.  Het is reeds sedert 1935 als natuurlandschap beschermd en sedert 1957 als Staatsnatuurreservaat. Later werd het eigendom van de Vlaamse Gemeenschap.  Het is tevens het oudste natuurreservaat in Vlaanderen. De grootste afstanden trekken dwars doorheen dit gebied en hebben een rustpost gelegen vlak op de Belgisch – Franse grens. Zij wandelen ook doorheen een camping, op een weg dwars doorheen de duinen en dit op Frans grondgebied.

Vanaf 15 km komen de wandelaars ook langsheen de Esplanade in De Panne, en voorbij het standbeeld van Leopold I.  Hier zette de eerste koning der Belgen voet aan land.  Ook de zeedijk ontbreekt niet op het programma.  Het strand van De Panne is ook het breedste in ons land.

Heel wat natuurgebieden komen dus aan de beurt.

Zoals steeds is er voor de wandelaars de beroemde en beruchte Picon, met een gratis proevertje.

De Duintrappers zullen er alles aan doen om u en uw leden een prachtige wandeldag te bezorgen.