Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/05/2013
Hele dag

Locatie
Egmont, Zottegem

Categorie


Busuitstap naar de wandeltocht Egmont in Zottegem. Deze uitstap is gratis voor alle Reynaertstappers!!

We vertrekken aan Van Den Keybus om 8 uur, je kan ook opstappen in Lokeren op de Zelebaan ter hoogte van de parking van de Lidl.

Stad Zottegem, gekend als de poort van de Vlaamse Ardennen, waar ieder jaar de  finale van de Ronde van Vlaanderen naar zijn hoogtepunt toeleeft, is ondertussen ook reeds gekend bij de wandelaars, door onze wandelclub. Heeft een gezellig stadscentrum. Zottegem is een fusie van negen  gemeenten. Dit jaar bewandelen we Grotenberge, Leeuwergem en Oombergen met start aan de Bevegemsevijvers te Zottegem, waar er ruime parking voor ± 700 wagens is. Het station bevindt zich op een 10 tal minuten stappen van de startzaal, er zullen marspijlen aangebracht worden. Wie met de wagen komt wordt reeds ± 5 km voor de start wegwijs gemaakt door de bekende “marspijlen”

We kunnen onze wandeling indelen als cultuur, natuur en sportievetocht.

Bij de cultuurtocht denken we aan het Egmontkasteel waar een zeer moderne uitgeruste boekerij is ondergebracht, kasteel van Breivelde, standbeeld van Graaf van Egmont, kasteel van Leeuwegem met zijn prachtige dreven.

Natuur vinden we in het prachtig domein van Breivelde, met een verscheidenheid aan bomen en plantengroei die iedere natuurliefhebber weet te waarderen en een uniek stel vijvers. De omgeving van Leeuwergem met zijn prachtige dreven om vervolgens langs  veldwegen Cottem te bereiken, een rustige landelijke gehucht waar natuur de bovenhand heeft.

Wij kunnen gerust de 24- 32- 42 -50 km bij de sportievetocht indelen waar u uitaard bovengenoemde domeinen en kastelen voorbijstapt en waar u verder kennis maakt met de prachtige omgeving van Zottegem, een paar stevige hellingen zijn ook van de partij.

Afstanden : 6-12-18-24-32-42-50 km

Start : 07.00 – 15.00 uur

Gratis gift zolang de voorraad strekt.

In de startzaal is het mogelijk een warm maaltijd te gebruiken.