Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/04/2013
Hele dag

Locatie
Randonneurs Ghyvelde

Categorie


Wij vertekken voor deze uitstap om 7.30 uur aan Van Den Keybus in Belsele.

Je kan ook opstappen in Lokeren, ter hoogte van de parking aan de Lidl, op de Zelebaan

GHYVELDE: In de zeer ruime en comfortabele startplaats “Salle des Fêtes ”, gelegen in de Rue Platel, kan er een keuze worden gemaakt uit 7 afstanden: 7,12,15,17,22 of 27km. De omloop van 7km werd special gekozen ten einde rolstoelgebruikers en/of kinderwagens ( buggy’s) de mogelijkheid te bieden om te genieten van dit jaarlijkse evenement.

Opgelet : Reeds vanaf de START is er al een splitsing.

De 7 en de 15 km doorlopen eerst de villawijk; de,17,22 en 27km gaan via de “Lac des Moëres” en het “Ringsloot”, om verder de wandelwegen van de “Dune Fossile”,met de “Lac Mahieu” te bereiken. De 17 km vervoegt de 15 km voor naar Bray-Dunes te gaan (een populair badplaats). Na de controle (Ghyvelde) gaan alle afstanden naar de brug van Ghyvelde waar de 7 km via het vakantiedorp van de “Lac des Hérons” en de “Bois Debruyne” terug naar de start komen. De overige dwarsen het kanaal en volgen de weg langs de Veurnevaart richting Bray-Dunes. De 12,22,27km via de voet van de Calvaire (monument opgericht ter herinnering aan de verongelukte zeelieden) en enkele klein wegeltjes aankomen in de controlepost van de Gemeentelijke Camping. Via de kleurrijke, in motief geplaverde zeedijk van Bray-Dunes en verder de wandelweg door het natuurreservaat vervoegen zij naar Zuydcoote.(dorpje waar de benaamde film “Week-end à Zuydcoote “met J.P Belmondo opgenomen werd). tot aan de Controle al daar. De 22 en 27km voltooien een mooie lus die loopt via het strand ( wel bekend van de “Operatie Dynamo 1940” uit de 2de W.O.), langs het revalidatie centrum ‘ Hôpital Maritime”en de “Botanische wegel” om terug de controle te bereiken. Nadien samen met de 12,15, en 17km, via de polders, de Sentier Dubois en Bois Debruyne vervoegen zij de 7 km tot aan de start.

Deze toch wel unieke wandeltocht laat iedere deelnemer volop genieten van een zeer gevarieerd parcours met zowel mooie villawijken, zeezicht, duin- en polderlandschappen. Randonneurs van de Polders – Aktivia 459