Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
13/10/2013
Hele dag

Locatie
"Vos" Schaffen (Kon.Technisch Atheneum

Categorie


Busuitstap naar vzw Vos Schaffen te Diest.

De 4 km. is geschikt voor rolstoel en kinderwagens.

We vertrekken vanuit de startzaal naar de Boudewijnvest, om zo tussen de huizen door  richting “Antwerpse straat “ en de “Schaffense straat” , naar het “Begijnhof” te gaan waar de liefhebbers hun ogen de kost kunnen geven. Vandaar gaan we via het Stadion van “F.C. Diest  langs de Warande,  door de stad en rond de ” Sint-Sulpitiuskerk “, om dan over de “Allerheiligenberg” de aankomst te bereiken.

De 8 km. wandelen naar de Kanonsbaan, om zo de “Citadel ” te bereiken en er in alle geuren en kleuren mee kennis te maken. Vandaar gaan we naar de Hasseltse poort om zo langs de “Halve Maan” de rustpost te bereiken.

De 12 km starten zoals de 4 km maar splitsen aan het Station. Daar verlaat je “Diest” over de Brug van het “Station”, om verder via de Lazerij berg naar de Keiberg over het “Zand” langs de Scholen om zo op de rustpost aan te komen.

Na de rustpost gaan we links aan de kerk naar de “Molenstede Boven”. Vandaar gaan we terug over het nieuwe pad onder de Kalenberg door naar het “Grasbos”, om zo verder over de Lange Berg de aankomst te bereiken.

De 21 km. starten richting “Citadel” om aan de Kanonsbaan af te splitsen van de 8 km, daar gaan we naar “Kaggevinne” aan de Safraanberg dalen we naar de “Galgenberg” over de “Klooserberg”, om daar terug aan te sluiten met de 8.

Aan de Schaffensepoort verlaten we de 8 km. opnieuw om verder aan te sluiten met de 12 km.

Met de 30 km splitsen we op de Lazerijberg om daar een lusje te maken van 2 km over de rooieberg om dan terug aan te sluiten met de 12 km afstand.

Na de rustpost gaan we eerst een lus maken van een 8 tal km. over het Molenveld, langs de “Remakshoeve” naar het “Eiland” over het “Zwart Water” keren we terug naar de rustpost.

Na onze rustpauze sluiten we aan met de 12 km richting aankomst .