Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
23/10/2016
08:00 - 15:00

Locatie
Sporthal Provinciaal Domein De Ster

Categorie


Op zondag 23 oktober organiseren wij samen met Plus-Magazine en de Steinbockvrienden de

                                                                         PLUS WANDELDAG

Startplaats: Sporthal Provinciaal Domein De Ster,Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas.
Inschrijven kan vanaf 8u00 tot 15u00. De afstanden zijn: 5-8-10-15-20-25 km.
De startplaats is te bereiken met stadsbus 3, halte Eekhoornstraat (op 500 m van de start)

RECREATIEPARK DE STER
Prachtig domein met een grote watersportvijver, strandbad, waterglijbanen, hengelvijver, dierenpark, fit-o-meter, joggingpad, atletiekpiste, tennisterreinen, minigolf, voetbalveld, sporthal, petanquezaal, speeltuin, trampolinepark en outdoor fitnesstoestellen.

WAT KAN JE VERWACHTEN !

De 5 km en het rolstoelparcours loopt volledig door het domein. Beide zijn 2 verschillende omlopen en er is een rustpost voorzien in de Brokkeling (Taverne – Restaurant gelegen op het domein). De kleinste afstand loopt door het dierenpark dat aanwezig is op “Het Ster”.

Voor de 8 km zijn er 2 verschillende omlopen. Eén omloop waar de honden welkom zijn en die eerst een omweg maken langs het domein. De wandelaars zonder hond lopen eerst een deel in het Ster en gaan zo naar de Vossenkotwegel waar de wandelaars met honden de andere wandelaars vervoegen.
Vandaar gaat het door de bossen naar rustpost in de kantine van voetbalclub Gerda. Na de rust gaat de wandeling verder in een bosrijk gebied, langs de Heikapel en wordt zo weer de startplaats bereikt.

De 10 km vertrekt idem als de 8 km maar vanaf rustpost Gerda gaat de wandeling langs rustige wegen richting Temse Velle waar er ook in de lokale parochiezaal een rustpost is gevestigd.

De 15 km verlaten onmiddellijk het domein en gaan richting Nieuwkerken waar je wandelt langs plaatsnamen als Zonneke, Wallenhofen Turkijen tot aan rustpost Droomballon. Vandaar uit gaat het richting rustpost Gerda en van dan af door de bossen en de Heikapel weer richting Start.

De 20 km loopt gelijk aan de 15 km tot de rustpost Gerda. Vandaar loopt de wandeling richting Temse –Velle waar er een rustpost is en vandaar weer richting Start loopt.
De 26 km loopt gelijk aan de 20 km maar maken op de Velle nog een lus van 8.3 km die loopt langs het fort van Haasdonk loopt.

Alle wandelaars zijn van harte welkom op deze Plus-wandeling .
Tot zolang de voorraad strekt krijgen de wandelaars een gratis goodiebag .
Er zijn ook schotels “tomaat garnaal” in de startzaal te verkrijgen aan de spotprijs van 10 euro. Wie daarvoor interesse heeft gelieve uw bestelling door te geven aan één van de bestuursleden ,zodat we ons kunnen voorzien van de nodige ingredienten.

Leden van het Plusmagazine kunnen met hun lidkaart een gratis verwenkoffie en de gouden kaart ook nog een gebak krijgen.

plus

Neem ook gratis deel aan de grote zoekrally die wij tijdens dit event organiseren en maak kans op talrijke prijzen. De vragen van de rally hebben betrekking op de bezienswaardigheden langs de wandelroutes. Je kan jouw deelnemersformulier gratis afhalen aan het onthaal en het daar na jouw wandeling ingevuld terugbezorgen.

Ook is er een heerlijke verwenkoffie verkrijgbaar aan 2.50 euro.
Wandelaars met honden worden in een aparte tent opgevangen om in te schrijven alvorens ze met hun viervoeter de wandeling aanvangen .

ALLEN DAAR NAARTOE !!!

Klik op deze link en je hebt al een voorproefje van wat er allemaal te zien is