Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
25/11/2018
08:00 - 16:00

Locatie
Gemeentelijke Fusieschool

Categorie


Je kan 6-12-18 of 22 km stappen.

De herfst op zijn mooist en zeker met het gemeentelijk domein Neromhof en de Birrebeekvallei.

Voor alle afstanden is een rustpost voorzien, ook de 6 km.

Alle wandelaars steken de brug van de A12 over in Oostelijke richting naar het gehucht St. Brixius-Rode. Men gaat hierbij voorbij de Gotische kerk van dit dorp, gebouwd in de 13de eeuw. Verbouwingen zijn gebeurd in de 15deen 17deeeuw. Enkele jaren geleden zijn de glasramen vervangen. Opvallend in de kerk zijn de massieve steunberen tegen de westentoren. Het interieur is gestoffeerd met kunstwerken en meubilair uit verschillende eeuwen. We gaan van hieruit verder naar de rustpost. Van daar gaan de 18 en 20 km stappers een lus maken naar het nabijgelegen Beigem ( gehucht van Grimbergen), via rustige en goed begaanbare wegen.

Na de 2derust gaan de wandelaars van 12 km en meer naar het Velaertbos. Dit bos wordt op natuurlijke wijze onderhouden door Galoway runderen. In dit bos kunnen we allerlei vogels zien en aanhoren.  Na dit bos komen we even verder aan in het Neromhof. Dit is een gemeentelijk park van 9.5 ha in landschappelijke stijl met prachtige vijver, aangelegd in een bosrijke omgeving met daarin een landhuis, gebouwd in 1903 en tijdens de 2 wereldoorlogen zwaar beschadigd. De toenmalige eigenaar liet het slopen en vervangen door het huidige landhuis. Momenteel doet het dienst als opvang voor mensen met een beperking. In het park tref je meerdere merkwaardige bomen, zoals de steeliep, Corsicaanse den, zomereik, zilveresdoorn, grauwe abeel, e.d..

Aan de uitgang van het park kun je nog het mooie poortgebouw aanschouwen. We stappen verder aan de rand van het Neromhof richting aankomst.

Veel wandel- en genietplezier.

De Cracks zorgen voor “Warme Maaltijden”.

                                          Inschrijvingskaart  + consumptiebon “gratis” te verkrijgen bij de start

                                                           bij afgifte van de bon die je vindt in ons clubblad