Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12/05/2019
08:00 - 16:00

Locatie
Vondemolen (Fabriek)

Categorie


De startplaats is in de fabriek Vondelmolen Dendermondsesteenweg 208, 9280 Lebbeke. Er is een ruime parking voorzien rechtover de fabriek.

De afstanden 6, 9 & 12 km hebben een rustpost in de Voetbalkantine van KSK Lebbeke

De afstanden van de 18 & 24 km maken eerst een lus met als rustpost in de fabriek nadien wandelen zij ook naar de rustpost van de andere afstanden.

Speciaal voor de kinderen is er een fotozoektocht voorzien op de wandeltocht van 6 km met talrijke lekkere prijzen. Kinderen jonger dan 12 jaar wandelen gratis. Bovendien zorgt Vondelmolen in de start voor animatie voor de Kids met o.a. springkasteel.

Voorstelling parcours:

  • De 6 km wandelen direct in het groen langs de velden en weiden van het Overnest langs de mooie dorpskern van Lebbeke met zijn beschermde Onze-Lieve-Vrouwkerk en het beschermde dorpsplein naar de rustpost. Zij keren terug langs landelijke wegen en wandelen via de mooie Macharisdreef naar de aankomst.
  • De 9 km wandelen eerste de 1ste lus van de 12 km en nadien de 2de lus van de 6 km.
  • De 12 km stappen eerst mee met de 6 km maar wandelen dan naar de bekende wachtbekkens dat onze gemeente rijk is naar de rustpost. Na een lekkere Vicaris of een ander drankje volgen zij de groene wegels naar het mooie Poelbos en het Speelbos en bereiken ook via de Macharisdreef de aankomst.
  • De 18 km maken eerst een lus richting natuurreservaat van Denderbelle Broek waar ze via het stiltegebied geruime tijd het rondom Belle wandelpad volgen. Over slingerende smalle paden tussen de weiden en de velden bereiken we de wachtbekkens van de Moerstraat, langs knotwilgen en knotelzen, stappen we naar de rustpost in de fabriek. Nadien volgen zij het parcours van de 12 km.
  • De 24 km maken dezelfde eerste lus van de 18 km lus maar met een ommetje, volledig in het groen, langs de Steenkouter met zijn uniek kapelletje het natuurreservaat Bellebroek in. Bellebroek is sinds mensen heugenis een vochtig laag gelegen gebied met voornamelijk hooilanden. Het gebied wordt door talrijke grote en kleine beken doorsneden. Na de rustpost wandelen ze mee met de 18 km naar de volgende rustpost. Ze volgen nadien ook de 18 kmmaar maken nog een extra lus en passeren hier langs het Fort Rozenbroek, dit imposant militair bouwwerk wordt op dit ogenblik volledig gerenoveerd, naar de aankomst.

Peperkoek Vondelmolen schenkt onze wandelaars een gezonde verassing bij de start. Nadien gratis proeverij in de startplaats.

Om het uur is er ook een verloting van een pakket peperkoek en een fles streekbier Vicaris in de aankomstplaats.

 

 

 

 

                                  Inschrijvingskaart  + consumptiebon “gratis” te verkrijgen bij de start

                                                    bij afgifte van de bon die je vindt in ons clubblad