Voorkeurtocht bij de Florastappers (Geannuleerd)

Home/Voorkeurtocht bij de Florastappers (Geannuleerd)

Voorkeurtocht bij de Florastappers (Geannuleerd)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/05/2020
08:00 - 15:00

Locatie
Vrije Basisschool Dikkelvenne

Categorie


  DEZE TOCHT IS GEANNULEERD VAN WEGE  HET CORONA VIRUS. 

***********************************************************

 

Dikkelvenne is reeds vele jaren de uitvalsbasis van één van de mooiste organisaties van de Florastappers. Ook dit jaar  starten ze in de Vrije basisschool. Starten kan tussen 8 uur en 15 uur en er is keuze tussen 6, 9, 12, 16 of 21 km en alle afstanden hebben één of meerdere rustposten.

Dit jaar heeft de organisatie plaats op Zondag 10 mei, tevens Moederdag. Voor alle vrouwelijke deelnemers voorzien we een passende attentie op vertoon van hun inschrijvingskaart (zolang de voorraad strekt).

Het ideale moment om Florastappers Gent eens een bezoek te brengen en te genieten van een mooie wandeltocht in een zéér mooie, rustige, landelijke- en lentefrisse regio. Een tocht, aan de poort van de Vlaamse Ardennen, die zich vooral situeert in de Scheldevallei op het grondgebied van Dikkelvenne, Gavere en de oostelijk gelegen deelgemeenten van Zwalm meer bepaald de deelgemeenten Nederzwalm en Meilegem. Het betreft een streek die vooral rust uitstraalt. Het is de ideale gelegenheid om even aan de dagelijkse sleur en -spanningen te ontsnappen. Het is het moment om de longen te vullen met zuivere lucht en huiswaarts te keren met nieuwe energie. Voor velen van ons wordt het even een vlucht uit het drukke stadsleven in een omgeving waar de voetganger en de fietser koning zijn en waar vele paden en straatjes nog zeer verkeersluw zijn.

De streek rond Dikkelvenne heeft een zeer gevarieerd landschap waar laagvlakten en heuvelland elkaar afwisselen met prachtige vergezichten. Het is een streek die vooral gespaard is gebleven van industrie en snelwegen en waar het landelijk karakter nog hoogtij viert. Een landschap met vele waterplassen, oude Scheldemeanders, die nu een geliefkoosd oord zijn van vele soorten watervogels en -wild. Sommige plassen worden bovendien gebruikt als visvijver.

Dikkelvenne, het bronnendorp, behoort tot de oude nederzettingen langs de Schelde. In 817 ten tijde van Karel De Kale, kleinzoon van KarelDe Grote was er al sprake van Ticlevinni, het huidige Dikkelvenne. In de dorpskern treft men de Sint-Pieterskerk aan (1824-1826) in neogotische stijl, met 19e eeuws meubilair en een doopvont opgetrokken in Balegemse zandsteen. In de kerk pronken beelden van    H. Hildegardus en de H. Christiana, aan wie volgens de legende de oorsprong ligt van de vele bronnen die Dikkelvenne rijk is.

Gedetailleerde informatie over de verschillende afstandsmogelijkheden vindt je op de website van de Florastappers.

 

                        

 

                        Inschrijvingskaart  + consumptiebon “gratis” te verkrijgen bij de start

                                           bij afgifte van de bon die je vindt in ons clubblad 

Share This Story, Choose Your Platform!

Geef een reactie