Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29/07/2018
07:00 - 14:00

Locatie
CC De Biekorf

Categorie


  • Afstanden 6 – 12 – 18 – 24 – 32 en 42km.
  • Vertrek van 7 uur tot 15 uur.

Start in CC De Biekorf te Lebbeke.

De wandeling loopt op het grondgebied Groot Lebbeke gekend om zijn vele wachtbekkens die er moeten voor zorgen dat de inwoners rond de Vondelbeekvallei beschermd worden tegen wateroverlast. Bij toenemende waterdruk en bij overstromingsgevaar doen deze wachtbekkens tijdelijk dienst als tijdelijke buffer. Hier is een prachtig stuk natuur ontstaan met talrijke natuurlijke poelen. De “Denderklokjes” garanderen de wandelaars dat 85% van de wandelpaden gaan langs rustige en mooie veldwegels. Dit jaar gaan we wandelen richting parochie Minnestraat waar vele nieuwe trage wegels zijn aangelegd. Vanuit de startplaats CC De Biekorf gaan al de wandelaars richting de parochie Heizijde. De 6km is een aangepast parcour voor rolstoelgebruikers & kinderwagens deze verkennen eerst de trage wegels in Heizijde, waar zich ook de kastelen De Naeyer en Heisyde bevinden, daarna richting rustpost sportcentrum en keren via rustige wegen naar de aankomst.

De 12 km volgen eerst het parcour van de 6km en gaan na de rustpost via de wachtbekkens in de Fochelstraat met zijn Educatief Wilgen Arboretum, waar meer dan 100 verschillende wilgensoorten te bewonderen zijn, naar de rustpost in de Minnestraat en keren via de wachtbekkens in de Molenstraat terug naar de aankomst via het keurig marktplein met het geklasseerd gemeentehuis de beschermde Onze Lieve Vrouwkerk en pastorie, het oorlogsmonument voor de slachtoffers van de Eerste wereldoorlog en Het Hofje ven de Zeven Weeën met zeven neogotische kapellen, deze tuin maakt deel uit van de ommegang rond de kerk van Lebbeke.

De 18km volgt hetzelfde parcour als de 12km maar maken nog een heerlijke wandellus in de Minnestraat, we volgen geruime tijd het Mennepad tot het gehucht Klein Gent en worden opnieuw afgezet in de Minnestraat voor een rust.

De 24 km volgt hetzelfde parcour als de 18km maar maken nog tussendoor een lus via onverharde en smalle paden bereiken we het wachtbekken Hiestergem dat gelegen is op de grens van Buggenhout, Lebbeke en Opwijk. Het wachtbekken doet dienst als buffer van de Brabantsebeek en de Vondelbeek. Het is het eerste van een reeks van zes wachtbekkens in de vallei van de Vondelbeek en Beneden- Dender, ruim 17 Hectare groot. Er is een ecologisch graslandbeheer met schapen. Rond dit waterbekken wacht een keurige omloop over smalle slingerende wegen, vlonderpaden en een innig stuk natuur. We stappen verder via enkele prachtige vijvers en bosdoorsteken naar rustpost Minnestraat.

De 32 km maakt nog een extra lus in Heizijde die loopt richting Opstal naar de rustpost visput D’Hoeve.

De 42km maken vanuit de startplaats een extra lus via het speelbos en het Poelbos richting rustpost visput D’Hoeve. De laatste lus loopt langs de wachtbekkens van de Hof Ter Varenstraat en de oude heirweg Aalst – Dendermonde richting Overnest naar de aankomst. Deze afstand is perfect geschikt als voorbereiding op de Dodentocht in Bornem.

De 30ste Dender en Scheldetocht gaat door met de steun van het gemeentebestuur. Zolang de voorraad strekt geven ze een gezonde versnapering van peperkoek Vondelmolen. Om het uur is er een verloting van een fles streekbier Vicaris. Ter gelegenheid van 30 – jarig clubbestaan gratis attentie voor elke deelnemer.

Vanaf 12 uur is er animatie voorzien onder leiding van Eddy Aelbrecht.

 

Inschrijvingskaart  + consumptiebon “gratis” te verkrijgen bij de start

                     bij afgifte van de bon die je vindt in ons clubblad