Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
27/09/2013 - 29/09/2013
Hele dag

Locatie
Witteveen

Categorie


Van 27 september tot 29 september maken we een weekenduitstap naar Witteveen, in de provincie Drenthe.

Op vrijdag 27 september vertrekken we  eerst tot Giethoorn, dit dorpje wordt Venetië van het Noorden genaamd. Het is echt een bezoek waard, er zijn geen auto’s toegelaten en die kunnen er ook niet in. De huisjes zijn enkel te bereiken via het water.

Giethoorn is gesticht in de 13de eeuw door vluchtelingen ui het Middelandse Zeegebied. De bijzondere vorm ontleent het dorp aan de vervening. Hierdoor ontstonden de vele plassen, meren en grachten. Giethoorn kent een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, waaronder de talloze bruggetjes, grachten en boerderijen, welke zorgen voor een bijzondere sfeer. Daarnaast telt Giethoorn ook enkele musea en exposities en biedt het uitgebreide mogelijkheden om het dorp en de omgeving per boot te verkennen. Een bezoek aan het Smit paviljoen mag zeker niet ontbreken.

De zaterdag rijden we naar Spier, daar gaan we wandelen in een prachtig natuurgebied. Het is te vergelijken met onze Hoge Venen, afgewisseld met bos. Hier is keuze tussen 5 km of 11 km. Na de wandeling kunnen we iets gaan eten of drinken in een prachtig hotel restaurant van  Spier. Nadien rijden we nog verder tot Ruinen naar een bezoekerscentrum waar we nog een wandeling kunnen maken van 4.50 of 7 km. Tegen 17 uur gaan we daar naar de schaapskooi. Hier kunnen we zien hoe de herder zijn schapen binnen brengt. Hij vertrekt iedere dag met zijn schapen om 10 uur en komt tegen 17 uur weer. Alle dagen door weert en wind, regen of sneeuw. Enkel bij onweer blijven de schapen binnen.

Op zondag rijden we nog tot Orvelte, ook een van de mooiste dorpen van Drenthe.

De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer.

In Orvelte neemt u een kijkje in het verleden, maar wel met beide benen stevig in het heden. Bij de gezellige winkeltjes vindt u prachtig handgeweven stoffen, streekproducten en souveniers.

Voor dit weekend betaal je 145 € per persoon op basis van een dubbele kamer. Wens je een eenpersoonskamer dan betaal je 18 € meer.

In het hotel verwachten ze zo vlug mogelijk het aantal kamers die we nodig hebben. Dus om in te schrijven, stort zo vlug mogelijk 45 € per persoon op Rek.nr. BE26 979609928729 van de Reynaertstappers Belsele