Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20/01/2019 - 27/01/2019
Hele dag

Locatie
Hotel Arzlerhof

Categorie


 

Met de Reynaeertstappers naar Arzl van 20 tot 27 januari 2019

Het Pitztal is de toegang tot de imponerende bergwereld van de Ötztaler Alpen met hun talrijke watervallen. Het is bijna overal vrij smal en lijkt soms op een diepe kloof. Binnenkomend bij Arzl opent het dal zich even, om zich na Wenns weer te sluiten.

Het dal, waarin de Pitzbach stroomt, is toegankelijk over een 39 km. lange weg, die eindigt aan het prachtige dal einde aan de voet van de Mittelberg Ferners.

Het eerste dorpje in het dal is Arzl, het ligt op een hoogte van 883 meter en telt 2200 inwoners. Naast Arzl hebben we Wald dat aan de andere oever van de Pitzbach gelegen is.

Als we verder rijden komen we in Wenns op een hoogte van 979 meter en dat telt 1650 inwoners. Wenns is de hoofdplaats van het Vorder Pitztal en het is terrasvormig gebouwd tegen de “Wenner Sonnenberg” die officieel  de Venetberg heet. Deze wordt vooral vanuit het Inntal beklommen en is 2513 meter hoog.

We vervolgen het dal en komen in Jerzens, hiervoor moet men wel langs een zijweg omhoog, aan de andere kant van de Pitzbach. Jerzens ligt reeds op 1104 meter hoogte en telt 780 inwoners. Het dal wordt hier nog smaller en er werd wel voor gezorgd dat de huizen aan de zonzijde van het dal gebouwd zijn.

Na Jerzens wordt het dal steeds smaller, een stuivende waterval in de Stuibenbach verleent het landschap enige romantiek.

Vanaf Zaunhof (1250 m.), dat evenals St. Leonhard trots op zijn Trachtenkapelle is, behoren alle gehuchtjes tot St.  Leonhard. Hier strijken ‘berggekken’ neer om de grootste bergwereld te gaan verkennen. Zij zoeken er o.a. de Wildspitze (3774 rn), waarvan u reeds weet dat hij de hoogste berg van Tirol is en met zijn gletsjer het Pitztal afsluit (door het Pitztal loopt de snelste route naar deze bergreus).

Bij Trenkwald (1530 m.) komt een  mooie waterval over de rotsen omlaag dartelen en even voor Plangeross ligt Weisswald.

Plangeross (1616 m.) aan de voet van de Puikogel (3345 m.) is het laatste dorpje met een kerk. Een half uur verder rijden staat u bij Mandarfen oog in oog met de indrukwekkende Mittelbergferner. Boven Mandarfen ligt onderaan de  Kaunergrat de verstilde Riffelsee (2234 m.), een prachtig wandeldoel en skigebied met uitzicht op zes gletsjers. Vanuit het dorpje gaat er een stoeltjeslift naar toe.

 

Voor de 28ste maal gaan we met de Reynaertstappers op winterreis.

Arzl stond reeds meerdere malen op het programma, maar op vraag van velen,  gaan we nogmaals naar Arzl, omdat we de familie Staggl al heel lang kennen en ook omdat onze leden daar enkel positieve ervaringen hebben.

We bezochten het Arzlerhof 6 maal met de club in de zomer en het zal nu voor de 8de keer zijn dat we er op winterverlof gaan.

De gastvrijheid van de Oostenrijkers is wereldwijd gekend.

We gaan met vakantie en iedereen is daar vrij om te doen wat hij wil.

Je mag ook  lekker luieren en van de wellneszone genieten. We kunnen gratis gebruik maken van het Hallenbad, de sauna  en het dampbad.

We verblijven in een 4 sterrenhotel op basis van halfpension. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, haardroger, tv, telefoon en safe.

Elke morgen is er uitgebreid ontbijtbuffet

’s Avonds is er een keuzemenu ofwel een themabuffet. Ook uitgebreid saladebuffet bij het avondmaal en water gratis.

Iedere dag  gebak tussen 15 uur en 17.30 uur.

 

Programma:

dag 1 zondag 20/1 vertrek in de bergstraat bij Rita om 4.30 uur en om 4.50 uur aan de Brico in Lokeren.
dag 2 met de bus naar Leins van daaruit wandelen we naar Waldeck of wie wil tot het hotel.
dag 3 we rijden naar Serfaus en wandelen over de “panoramaweg” met lift hogerop.
dag 4 de bus brengt ons naar Imst en we gaan naar de Latschenhutte en met de lift hogerop.
dag5 vandaag gaat het naar Jerzen/Hochzeiger en gaan hier een schneeschuhwandeling maken door het Zirbenpark.
dag 6 we hebben een rustdag en rijden naar Brixen.
dag 7 we gaan vandaag naar het ÖTZTAL en wandelen naar de Nissl ALM ( leicht ) of wie wil kan ook de Amberger Hûtte doen( schwer)
dag 8 we vertrekken richting Belsele.

 

Marc Van Wichelen, Dries 57/3,  9112  Sinaai – telefoon: 0473/660.423

Mail: marcvanwichelen@hotmail.com

 

Nuttige inlichtingen

Als je meegaat op Winterreis, vergeet niet de nodige papieren mee te brengen: identiteitskaart en eurocrosskaart van het ziekenfonds. Voor de thuisblijvers het volgende adres:

Hotel Arzlerhof, Familie Staggl.

A6471 Arzl im Pitztal

Tel: 0043/54126900

 

Belangrijk !!!

Alle deelnemers worden verzocht hun winteruitrusting mee te brengen : wandelstokken en sneeuwijzers voor de schoenen.