Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
14/02/2016 - 21/02/2016
Hele dag

Locatie
Hotel Arzlerhof

Categorie


 

Met de Reynaeertstappers naar Arzl van 14 tot 21 februari 2016

Het Pitztal is de toegang tot de imponerende bergwereld van de Ötztaler Alpen met hun talrijke watervallen. Het is bijna overal vrij smal en lijkt soms op een diepe kloof. Binnenkomend bij Arzl opent het dal zich even, om zich na Wenns weer te sluiten.

Het dal, waarin de Pitzbach stroomt, is toegankelijk over een 39 km. lange weg, die eindigt aan het prachtige dal einde aan de voet van de Mittelberg Ferners.

Het eerste dorpje in het dal is Arzl, het ligt op een hoogte van 883 meter en telt 2200 inwoners. Naast Arzl hebben we Wald dat aan de andere oever van de Pitzbach gelegen is.

Als we verder rijden komen we in Wenns op een hoogte van 979 meter en dat telt 1650 inwoners. Wenns is de hoofdplaats van het Vorder Pitztal en het is terrasvormig gebouwd tegen de “Wenner Sonnenberg” die officieel  de Venetberg heet. Deze wordt vooral vanuit het Inntal beklommen en is 2513 meter hoog.

We vervolgen het dal en komen in Jerzens, hiervoor moet men wel langs een zijweg omhoog, aan de andere kant van de Pitzbach. Jerzens ligt reeds op 1104 meter hoogte en telt 780 inwoners. Het dal wordt hier nog smaller en er werd wel voor gezorgd dat de huizen aan de zonzijde van het dal gebouwd zijn.

Na Jerzens wordt het dal steeds smaller, een stuivende waterval in de Stuibenbach verleent het landschap enige romantiek.

Vanaf Zaunhof (1250 m.), dat evenals St. Leonhard trots op zijn Trachtenkapelle is, behoren alle gehuchtjes tot St.  Leonhard. Hier strijken ‘berggekken’ neer om de grootste bergwereld te gaan verkennen. Zij zoeken er o.a. de Wildspitze (3774 rn), waarvan u reeds weet dat hij de hoogste berg van Tirol is en met zijn gletsjer het Pitztal afsluit (door het Pitztal loopt de snelste route naar deze bergreus).

Bij Trenkwald (1530 m.) komt een  mooie waterval over de rotsen omlaag dartelen en even voor Plangeross ligt Weisswald.

Plangeross (1616 m.) aan de voet van de Puikogel (3345 m.) is het laatste dorpje met een kerk. Een half uur verder rijden staat u bij Mandarfen oog in oog met de indrukwekkende Mittelbergferner. Boven Mandarfen ligt onderaan de  Kaunergrat de verstilde Riffelsee (2234 m.), een prachtig wandeldoel en skigebied met uitzicht op zes gletsjers. Vanuit het dorpje gaat er een stoeltjeslift naar toe.

 

Voor de 25ste maal gaan we met de Reynaertstappers op winterreis.

Arzl stond reeds meerdere malen op het programma en omdat het voor mij de laatste keer is dat ik het inricht, gaan we nogmaals naar Arzl, omdat we de familie Staggl al heel lang kennen en ook omdat onze leden daar enkel positieve ervaringen hebben.

We bezochten het Arzlerhof 6 maal met de club in de zomer en het zal nu voor de 7de keer zijn dat we er op winterverlof gaan.

Zelf reed ik met Basiel nog 3 maal met de auto.

We kennen Franz al zo’n 30 jaar. Het hotel werd toen uitgebaat door zijn ouders, Ilse & Pepi. Hijzelf ging nog naar school. Hij huwde met Andrea en nam later het hotel over. Franz en Andrea hebben 2 kinderen.

De gastvrijheid van de Oostenrijkers is wereldwijd gekend. Franz heeft voor ons een programma opgemaakt, maar dat wil niet zeggen dat iedereen verplicht is om dit te volgen.

We gaan met vakantie en iedereen is daar vrij om te doen wat hij wil.

Je mag ook  lekker luieren en van de wellneszone genieten. We kunnen gratis gebruik maken van het Hallenbad, de sauna  en het dampbad.

Heen en terugreis gebeurt in een comfortabele bus, er zijn dranken verkrijgbaar op de bus aan een democratische prijs.  Als we stoppen is het minstens drie kwartier tot een uur.

We verblijven in een 4 sterrenhotel op basis van halfpension. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, haardroger, tv, telefoon en safe.

Elke morgen is er uitgebreid ontbijtbuffet

’s Avonds is er een keuzemenu ofwel een themabuffet. Ook uitgebreid saladebuffet bij het avondmaal en water gratis.

Eenmaal is er een galamenu met pianomuziek.

Een dansavond met live muziek

Iedere dag  gebak tussen 15 uur en 17.30 uur.

We maken dagelijks een wandeling  onder leiding van een gids.

Als we gaan wandelen, is er onderweg eten voorzien, in de prijs inbegrepen.

Alle kosten onderweg voor eventueel kabelbaan of paardenkoets, swarovsky zijn ook inbegrepen.

Programma

Zondag 14 februari

We vertrekken om 4.30 uur stipt in de Bergstraat 30 te Belsele. We rijden tussen 250 à 300 km. voor onze eerste stop. De andere stops onderweg zullen afhangen van het verkeer.

Als alles een beetje normaal verloopt, zullen we rond 18 uur in Arzl aankomen.

Maandag 15 februari

We rijden vandaag tot Mittelberg, dit ligt op een hoogte van 1736 m. We maken daar een wandeling door het Wildromantische Pitztal van Plangeross bis Stillebach Onderweg gaan we ergens een kleinigheid eten. Daarna keren we terug.

Dinsdag 16 februari

We gaan een wandeling maken langs het Mieminger Plateau.

Het Mieminger Plateau is een middelgebergteterras, gelegen tussen 850 en 1000 meter hoogte boven het Oberinntal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, aan de zuidzijde van het Miemingergebergte. De hoogvlakte heeft een lengte van veertien kilometer en is vier kilometer breed. Tot bij de hellingen bij Telfs en Mötz is er een groot verval van 200 meter tot in het Inndal. In het westen eindigt het plateau bij de bergpas Holzleithensattel, waar de straat verder het Gurgltal inloopt richting de Fernpas. Dit traject werd ook reeds in de tijd van de Romeinen gebruikt als transportroute in de richting van Augsburg.

Ook hier gaan we onderweg iets eten.

Woensdag17 februari

Vandaag gaan we iets anders doen. We rijden naar Seefeld  en maken daar een Romantische koetsrit.

Seefeld komt voor het eerst in 1022 in de geschiedenis voor. Vroeger was het plateau op ca. 1200 m hoog bij het Seefelder Sattel, een bergpas, een dunbevolkt moerassig gebied. In het dorp heeft een klooster gestaan, waarvan de kloosterkerk heden ten dage dienst doet als parochiekerk.

Donderdag 18 februari

We rijden naar het Oetztal en maken een wandeling langs een brede wandelweg langs de rivier ‘Bach’ naar de Larstigalm.

Niederthai is een dorp  in de gemeente Umhausen in Tirol, Oostenrijk. Het ligt op 1540 m boven de zeespiegel langs de Horlachbach.

Vrijdag 19 februari

Vandaag geen echte wandeling maar een trip naar Innsbrück met stadswandeling onder leiding van een gids.

Na de middag bezoeken we de Swarovsky Kristallwelten.

De Swarovski Kristallwelten (Swarovski Kristalwerelden) werden geopend in 1995, naar aanleiding van het honderdjarige bedrijfsjubileum van Swarovski. Multimediakunstenaar André Heller ontwierp een unieke plek van fantasie. Tot vandaag heeft deze gewaardeerde bezienswaardigheid in Tirol meer dan twaalf miljoen bezoekers momenten van verbazing bezorgd.

Sinds mei 2015 is in de Swarovski Kristalwerelden een nieuw tijdperk van verbazing aangevangen.

De fonkelende wonderkamers werden heringericht en uitgebreid. Rond de Reus wacht een open ruimte van kristallijne natuur – de tuin. Laat u meeslepen door de fonkelende Kristalwolk over het Spiegelwater of beleef in de speeltoren op vier niveaus een spel met alle zintuigen.

In de fonkelende omgeving van de grote Kristallwelten Store vindt u het volledige productengamma, van sieraden en accessoires over figuurtjes tot en met de SWAROVSKI OPTIK.

Zaterdag 20 februari

Voor onze laatste dag rijden we nog naar Nazareith. Hier maken we een wandeling naar Strad/Tarrenz.

Tarrenz is een gemeente in het district Imst van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het ligt drie kilometer ten noordoosten van Imst in het Gurgltal, op de route naar de Fernpas. Het dorp is in Reto-Romaanse stijl opgetrokken en de huizen zijn er dicht opeen gebouwd. Tot de gemeente behoren verder de dorpskernen Obtarrenz, Strad, Walchenbach, Dollinger en Dollinger-Lager. Veel inwoners van de gemeente Tarrenz (Tarreter) zijn werkzaam in de landbouw of in de toeristenindustrie. Tarrenz staat in de regio ook wel bekend onder de naam das Hexendorf, het heksendorp.

Zondag 21 februari

Voor de laatste maal gaan we nog eens uitgebreid ontbijten en we proberen tegen 8 uur klaar te zijn om te vertrekken.

Onderweg zullen we weer de nodige rustposten inleggen.

Nuttige inlichtingen

Vergeet niet de nodige papieren mee te brengen: identiteitskaart en eurocrosskaart van het ziekenfonds. Voor de thuisblijvers het volgende adres:

Hotel Arzlerhof, Familie Staggl.

A6471 Arzl im Pitztal

Tel: 0043/54126900

We rekenen op uw medewerking door steeds stipt op tijd te zijn voor onze uitstappen. Als je een dag niet mee gaat, iedereen is trouwens vrij, verwittig ons. Zijn er problemen, blijf er niet mee lopen. Leg het probleem uit en wij zoeken een oplossing.

Zijn er nog vragen, neem dan contact op met Rita

 

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met “De Durme reizen” BVBA

Lay out en ver. Uitgever: Rita Heirbaut, Bergstraat 30, 9111 Belsele.

Voor dit volledige programma betaal je 645 € per persoon op basis van een dubbel kamer. Voor een eenpersoonskamer is er een opleg van 70 €.

Je bent ingeschreven als er een voorschot betaald wordt van 195 € per persoon op rek. BE76 9731 1988 8495 van Heirbaut M. Belsele

Wens je een annulatie verzekering dan is er nog 33 € extra per persoon op een dubbel kamer of  36 € voor een eenpersoonskamer.