Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
31/01/2015 - 07/02/2015
Hele dag

Locatie
Hotel Zillertaler Weinstadl bij de familie Hundsbichler.

Categorie


Van 31 januari tot 7 februari 2015
Aktivia Lidnr.150

 Het Zillertal

 

Het Zillertal is een uitgestrekt dal waar zowel in de zomer als in de winter mooie wandelingen kunnen gemaakt worden.

Alle wandelingen zijn  zeer goed aangeduid.

In de regio Zillertal bevindenzich diverse skigebieden. De term Zillertaler Arena wordt gebruikt voor het skigebied van de Kreuzjoch en de Rosenalm bij Zell am Ziller, samen met dat van de Isskogel bij Gerlos en de Salzburger skigebieden Königsleiten en Hochkrimml/Gerlosplatte.

In de zomer is er gelegenheid voor paraglijders om hun sport te beoefenen en hebben wandelaars de beschikking over 1000 kilometer aan wandelroutes in de Zillertaler Alpen.  Vele wandelroutes zijn in de winter geruimd.
Het Zillertal is verder beroemd om zijn muzikanten. Reeds sinds de Middeleeuwen trekken muzikanten door heel Europa en verbreden zij hun muziek. Zo hebben zij onder andere Stille nacht, heilige nacht wereldwijd bekendgemaakt. De bekendste muziekgroep uit het Zillertal zijn die Schürzenjäger. De band trad door heel Europa op van 1973 t/m 2007. Concerten trokken soms tot meer dan 100.000 bezoekers. Deze band bestaat nog altijd , in een andere bezetting. Muzikanten die op dit moment bekend zijn zijn o.a. Marc Pircher (sieger Grand Prix der Volksmusik), die Zillertaler Haderlumpen (sieger Grand Prix der Volksmusik), die Jungen Zillertaler en de Hey Mann band.

 

ONS PROGRAMMA

We vertrekken op zaterdag 31 januari stipt om 4.30 uur bij Rita in de Bergstraat.
Onderweg zullen we onze gebruikelijke stop hebben na ongeveer 300 km. Hier zal onze vaste chauffeur, Marc, ons vergezellen voor gans de week.

Zondag 1 februari

Voor de eerste dag doen we het kalm aan. Voor de middag is iedereen vrij.
’s Middags kunnen we iets eten in het hotel en na de middag gaan we te voet naar Ramsau. Van daaruit gaan we via de Alte Mühle naar Muhlbach.

Maandag 2 februari

We rijden naar Lanersbach en van daar gaat het te voet verder naar de Hollensteinhutte. Voor diegenen die niet omhoog kunnen, is er een mogelijkheid om een taxi te nemen.
’s Middag mogelijkheid om daar iets te eten en na de middag te voet weer terug.

Dinsdag 3 februari

We gaan vanaf Ramsau met de lift naar de Sonnalm. Ramsau telt 1500 inwoners en ligt op 604 m hoogte.
Hier gaan we boven een wandeling maken naar de Katahornalm waar we iets kunnen eten. Deze alm is al 400 jaar oud en sinds 102 jaar in het bezit van de familie Eberharter – Wechselberger. Na de middag terug met de lift.

Woensdag 4 februari

We rijden naar Krimml en gaan hier een wandeling maken via het bos. Als we geluk hebben, kunnen we onderweg nog de kerststallen bewonderen..
De Krimmler Wasserfälle is met een totale hoogte van 380 meter de hoogste gefaseerde waterval van Europa. De waterval ligt vlak bij het dorp Krimml in Oostenrijk in het nationale park Hohe Tauern. De waterval komt voort uit de Krimmler Ache die aan het einde van het hoog gelegen Krimmler Achendal in drie fases naar beneden stort. De bovenste fase heeft een val van 140 meter, de middelste 100 meter en de laagste weer een val van 140 meter.
De Krimmler Ache stroomt dan in de Salzach, een zijrivier van de Inn die in de Donau uitmondt die uiteindelijk eindigt in de Zwarte Zee.
Donderdag 5 februari

We rijden naar Gmünd en maken daar een wandeling naar de Schwarzachtalalm. We wandelen hier door een romantisch dal langs de Schwarzach. We kunnen genieten van een adembenemend landschap en even voor de rustpost heeft men een heerlijk zicht op de Gamskopf.

 

Vrijdag 6 februari

Voor onze laatste dag maken we het niet te zwaar. We nemen wandelweg nr.7 vanuit Hippach naar Schwendberg tot gasthof Schnitzelwirt.

 

Nuttige inlichtingen

We verblijven in hotel Zillertaler Weinstadl op basis van half pension.
Het is een drie sterrenhotel met alle nodige comfort. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, TV, telefoon. Je kan gebruik maken van het dampbad en een Finse sauna.
Er is iedere morgen een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds is er keuze uit 3 menu’s.
We reizen met een luxe autocar van ’t Soete Waeslant die voorzien is van alle nodige comfort. Er zijn warme en koude dranken op de bus verkrijgbaar tegen de prijs van 1 euro.

ZEER BELANGRIJK

Vergeet niet de nodige papieren mee te brengen: identiteitskaart en een Europese ziekteverzekeringskaart van het ziekenfonds. Voor de thuisblijvers het volgende adres:
Hotel Zillertaler Weinstadl bij de familie Hundsbichler.
Lindenstrasse 13a
A- 6283 Hippach, Österreich
Tel.: +43(5282)3314

We rekenen op uw medewerking door steeds stipt op tijd te zijn voor onze uitstappen. Als je een dag niet mee gaat, iedereen is trouwens vrij, verwittig ons. Zijn er problemen, blijf er niet mee lopen. Leg het probleem uit en wij zoeken een oplossing.
Zijn er nog vragen, neem dan contact op met Rita

Deze reis, die ik heb samengesteld in samenwerking met ‘T Soete Waeslant kost 590 € per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Voor een enkel kamer is er een opleg van 49 €.
Wens je een annulatieverzekering dan is het 30 € per persoon extra op basis van een dubbel kamer of 32 € op basis van een enkel kamer.

Je kan inschrijven door een voorschot te betalen van 190 € per persoon op rek nr. BE76973119888495 van Heirbaut R. Belsele.
Indien je een verzekering wenst, hetgeen niet verplicht is, wil dat bedrag dan ook samen met het voorschot storten.

Lay out en ver. Uitgever: Rita Heirbaut, Bergstraat 30, 9111 Belsele