Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
25/01/2020 - 01/02/2020
Hele dag

Locatie
Sporthotel Seimler

Categorie


Op zaterdag 25 januari vertrekken we bij Rita in de Bergstraat om 4.15 uur.

Vervolgens hebben we een tweede ophaalpunt aan de Brico, Tweebruggenstraat in Lokerenom 4.30 uur.

Een laatste opstap is aan het Crest Hotel in Antwerpen rond 5H00.

Het is bijna 900 km, vandaar het vroege uur van vertrek. Als compensatie voor het vroege vertrekuur kunnen jullie in Berchtesgaden een nieuwe regio ontdekken met prachtige wandelingen.

Ons hotel terplaatse is Alpensporthotel Seimler in Berchtesgaden op 500 meter van de hoge Salsberg.

PROGRAMMA :

Zondag wandelen we met onze gids Hilde naar Ramsgau. Deze Soleleitungsweg werd 200 jaar geleden aangelegd. Deze pijplijn werd gebruikt voor het zoutt ranspo rt .

Maandag gaan we vanuit het hotel langs de Konigsseer wandelweg naar de Konigssee. Daar nemen we de boot naar Sankt Bat hol oma.

Dinsdag: met de bus naar de Toter Man/Hochschwanzeck en wandelen een 7 km om van een prachtig uitzicht te genieten.

Woensdag¬†staat Salzburg in de kijker maar eerst een wandeling op de Gaisberg met uitzich over de stad. Daarna stadsbezoek…

Donderdag: een wintertoer in het Zauberwalt-Hintersee met vertrek in het Bergsteigersdorf Ramsau langs de wereldberoemde Sankt Sebastian kerk en verder naar de Hintersee.

Vrijdag... de laatste wandeldag. We vertrekken aan het Dokumentatiecentrum Obersalzberg en gaan langs de rodelbaan tot de Scharitzkehlalm.

Zaterdag: Vroeg uit de veren en terug naar Vlaanderen .

Bijkomende mededeling: In ons hotel Seimler is vanaf 1 januari een gans vernieuwd zwembad geopend. Dus vergeet je zwembroek niet. Voor de dames uiteraard een deftig zwempak…:-)

Nog eventjes geduld, maar je kan alvast beginnen inpakken!

Voor eventuele verder informatie: Marc Van Wichelen (reisleider), tel: 0473/66.04.23 of email marcvanwichelen@hotmail.com