Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18/07/2021 - 25/07/2021
Hele dag

Locatie
Hasseröder Burghotel

Categorie


Zomerwandelreis 2020 naar”Harz-gebied in Wernigerode in Duitsland

 

Van zondag 18 juli tem zondag 25 juli 2020.

Hopelijk kunnen we na annullatie vorig jaar (2020) onze uitgestel-de zomerreis naar Harzgebied in Duitsland in 2021 dan toch ma-ken. Zowel met de busfirma als met het hotel hadden we de af-spraak gemaakt om alles een jaar uit te stellen. Ik ga er van uit dat we tegen dan met z’n alleen ingeënt zijn, en dus terug veilig kunnen reizen.

In Hasserode deelgemeente van Wernigerode hebben we een comfortabel hotel gereserveerd, met name “Hasseroder Burghotel”. We verblijven hier op basis van Half Pension, met sowieso nog wat extra’s. Met name zowel ontbijt als diner is in buffetvorm, en ook bij het diner zijn de dranken inbegrepen. Op de kamer is minibar aanwezig. Gratis toegang tot golfslagbad rechtover het hotel. Met hier ook nog andere recreatie waaronder bowling.

We trekken terug naar Duitsland. Zoals in 2017 naar Thuringen nu naar de Harz.  Zeker niet voor iedereen gekend gebied. We bevinden ons echt op de grens tussen voormalig Oost- en West Duitsland, wat hier en daar ook nog merkbaar is. Dagelijks zijn er wandelingen voorzien met 2 mogelijkheden in afstanden. We doen de beklimming naar de berg Brocken, we doen stukken van de bijna 100 km lange Hexenstieg, tocht in Bodetal bij Thale, tocht over Rappbodetalsperre kan zowel vanop stuwdam als vanop de bijna 500m lange hangbrug, …. Het programma hadden Freddy Van Melkebeke en ikzelf al voor een groot gedeelte voorbereid. We gaan dit dan ook grotendeels zo laten.

Let wel op omdat op zondag meestal alles gesloten is en ook dan minder vrachtverkeer op de baan is reizen we van zondag tot zondag.

Die glazen bol heb ik jammer genoeg niet of het met zekerheid zal doorgaan. Maar indien het verantwoord is en we veilig kunnen reizen gaan we in de zomer van 2021 naar Wernigerode.

 

We zijn met +/- evenveel als vorige keer, namelijk met 40 plus de chauffeur natuurlijk. Mooie groep wederom. Alle kamers zijn gereserveerd en ook bevestigd door het hotel. Als er nog interesse is zal ik het altijd eerst aan het hotel moeten vragen.

 

Jullie zomerreisbegeleiders
Patrick & Sabine
ppe67@live.be
0479336499