Vrijdag, 12 februari 2016.

 In Oost-Vlaanderen, in de Durmestreek namelijk in Lokeren, hield Wandelclub Reynaertstappers zijn 16de Krokustocht. Er was een keuze uit 4 afstanden tot 20 km.

 De wandelaars starten richting het Molsbroek. Een beschermd natuurgebied van 80 ha groot. Door het domein slingert een geasfalteerde wandeldijk van 4,5 km. Er is een mozaïek van landschapstypes en een fenomenale natuur. Het bezoekerscentrum is een infopunt over het Molsbroek en de Durme. 

Er zijn ook heel wat parken en een parkenwandeling. Prinses Josephine Charlottepark : een landschapspark op een gedempte bocht van de Durme. Park Ter Beuken met een panoramaheuvel en vlindertuin. Villa ter Beuken met een tuin met in- en uitheemse boomsoorten. Het Arboretum kon men bewonderen aan het kasteelpark “het Verloren Bos”. Het 20 eeuwse art-nouveau kasteel en het koetshuis is nu een vakantiehuis voor groepen. Het park bezit ook een ijskelder, een overwinteringsplaats voor vleermuizen.

Ook een stadskernwandeling kon men stappen. Het stadhuis (rococostijl) ligt naast het infopunt Toerisme. Op de markt ziet de wandelaar de Sint Laurentiuskerk (1719 – 1725) en het postgebouw met fraaie gevels. En het pittoreske Torenstraatje mocht niet ontbreken op deze wandeling door het “hart van Lokeren”.

De grote afstanden stapten richting Daknam (een deelgemeente van Lokeren),met het voetbalstadion van Lokeren (wereldgekend ?).

Lokeren de stad van “Urbanus”, ook de stad met lekker Lokeren : o.a. paardenworst, geitenkaas, chocolade… En het motto is vooral “Fel Naturel” : één en al natuur in dit Waasland aan de rustige Durme. Zeker een wandeling/bezoek waard.

Bedankt Wandelclub Reynaertstappers, en tot een volgende tocht.

Tekst : Karin Moens

Fotoreportage Willy Palmkoeck

 

https://picasaweb.google.com/116486161698820135789/Lokeren12022016